TRIX wordt tien

Muziektempel TRIX bestaat tien jaar en dat moet gevierd worden. Dit doen ze met een nieuw podium, een studio-project op OP12 en wie weet ook wel met een grote slagroomtaart.

TRIX begon tien jaar geleden als een eerder kleinschalig project, maar ontvangt ondertussen jaarlijks meer dan vijfhonderd bands en dj’s die op hun beurt meer dan honderdduizend muziekliefhebbers naar het Antwerpse lokken. TRIX is echter meer dan zomaar een concertzaal. Er vinden namelijk ook talloze repetities, studio-sessies, cursussen en workshops plaats.

Om het tienjarig bestaan te vieren komt TRIX dit jaar met enkele nieuwigheden. Zo wordt er onder andere op zondag 19 oktober het nieuwe podium TRIX Café geopend. Met een capaciteit van zo’n tweehonderdvijftig mensen wordt dit een ideale ruimte voor experiment en een springplank voor beginnende bands. Ook voor gratis concerten, workshops en feestjes moet je in TRIX Café zijn. Op de openingsavond kan u al zo’n gratis concert meepikken, want Bert Dockx (frontman van Flying Horseman) komt er zijn nieuwe eerste soloalbum Strand voorstellen. Meer info vind je op de officiële website.

Als ode aan TRIX, besloten Johan Verckist en Hans De Prins, die we kennen van de Antwerpse band Shun Club, om dit jaar opnieuw ‘Expats Cover Sessions’ te houden in de TRIX Studio. Samen met bevriende muzikanten herwerkten ze nummers van bands die de afgelopen tien jaar op het podium van TRIX stonden. Zo werkte onder andere Patricia van Balthazar samen met monsieur Pol van Triggerfinger en kroop Helmut Lotti in de studio met Alessio van The Sore Losers. Deze sessies zijn gefilmd en zullen vanaf 7 oktober zowel online als op OP12 te zien zijn. Eind dit jaar komt er ook een verzamel-cd met daarop alle sessies en een extra afsluitende live-avond in het nieuwe TRIX Café.

(ld)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

1 × een =