Pink Floyd en hun eerbetoon voor Rick Wright

Pink Floyd, de legendarische Britse band, laat weten dat er na jaren van stilte eindelijk een nieuw studioalbum komt. Voor The Endless River werd twintig jaar oud materiaal van onder het stof gehaald waarop de in 2008 overleden Rick Wright voor de laatste keer in volle glorie te bewonderen zal zijn.

Het is dan ook als eerbetoon voor Wright dat overblijvende Pink Floydleden David Gilmour en Nick Mason besloten om een nieuw studioalbum uit te brengen. Ze doken de archieven in en ontdekten nog zeker twintig uur aan ongepubliceerd geluidsmateriaal; vooral nummers die het vorige studioalbum The Division Bell niet haalden. Sommige stukken werden opnieuw opgenomen en anderen kregen enkele kleine aanpassingen. Ook werd er gespecialiseerde studiotechnologie gehanteerd om het geheel wat meer 21ste eeuws te laten klinken. Het uiteindelijke The Endless River bestaat uit achttien instrumentale nummers. Alleen “Louder Than Words”, met de tekst van Polly Samson, vormt hier de uitzondering op. De trailer van het nieuwe album kan u hier beluisteren:

Het is pas voor de tweede keer dat het artwork van deze plaat niet afkomstig is van wijlen Storm Thorgerson, de eigenaar van kunstdesignstudio Hignosis. Belangrijk was dat deze nieuwe hoes wel in lijn zou liggen met diens stijl, en die zware taak rust op de schouders van de amper achttienjarige digitale kunstenaar Ahmed Emad Eldin. Deze hoes werd, bij wijze van aankondiging voor de komende cd-release, op tien prominente plaatsen in de wereld getoond. Onder andere Los Angeles, Berlijn, Milaan en Parijs kwamen aan de beurt. In Londen is het artwork zelfs tentoongesteld op een acht meter hoge verlichte kubusinstallatie op South Bank.

The Endless River verschijnt op 10 november in verschillende formats: dubbelvinyl, een standaard cd, een download, een cd/blu-ray en een deluxe hardcover cd/dvd-set.

Tracklist:

 1. Things Left Unsaid
 2. It’s What We Do
 3. Ebb and Flow
 4. Sum
 5. Skins
 6. Unsung
 7. Anisina
 8. The Lost Art of Conversation
 9. On Noodle Street
 10. Night Light
 11. Allons-y (1)
 12. Autumn’68
 13. Allons-y (2)
 14. Talkin’ Hawkin
 15. Calling
 16. Eyes to Pearls
 17. Surfacing
 18. Louder Than Words

(ld)

Warner

http://www.pinkfloyd.com

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

3 × twee =