Debuut Briqueville verschijnt in november

Met een nieuwe, alweer indrukwekkende zwart-witvideo heeft het vijfkoppige duistere gezelschap Briqueville zijn langverwachte debuutplaat aangekondigd. In november wordt uw geduld eindelijk beloond.

Wie Briqueville al aan het werk gezien heeft, moet de ultrageheimzinnige band al heel goed gevolgd hebben. Bij ons weten heeft Briqueville zich nog maar drie keer echt laten zien op een concertpodium: met Amenra in Sint-Niklaas, Uncle Acid And The Deadbeats in de AB en vorige zomer nog op Yellowstock, de psychedelische hoogmis in Geel. Daar werd de groep telkens opgemerkt in dezelfde zwarte gewaden en gouden maskers. Bij Briqueville heerst immers de uniformiteit, er is geen plaats voor personencultus.

Hypnotiserend. Ritmisch. Luidruchtig. Wellicht zullen deze adjectieven wel van toepassing zijn op de muziek die binnen een kleine twee maanden op de wereld wordt losgelaten. Dat de band, die ontstond om het zogenaamde ‘Verbond der Vrije Steenbakkers’ nieuw leven in te blazen, een gitzwart sfeertje wil oproepen, zal u wellicht niet verbazen bij het zien van onderstaande teaservideo. Dat Briqueville nu al in het post-metalhoekje zal geduwd worden wellicht ook niet. Het enige was nog zekerder is, is dat we met een bijzonder gezelschap te maken krijgen. In één ding is het al geslaagd: de spanning opbouwen. Knikkende knieën en zwetende handen zijn ons deel, bij u ook?

fall 10/2014 from briqueville on Vimeo.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

5 × 2 =