Dour Festival creëert nieuwe kunstzone

In het hart van Dour Festival creëert de organisatie Le Terril, een kunstzone die haar dueren al op woensdag opent voor kampeerders. Na een oproep naar kunstprojecten ontving Dour Festival ongeveer 120 inschrijvingen; ambitieuze, originele en geschifte projecten die de verwachtingen ruimschoots overtroffen. Acht projecten werden geselecteerd en worden tijdens Dour Festival aan het grote publiek voorgesteld.

Het Albalianza-collectief zal de nieuwe ruimte op woensdagavond inhuldigen, dankzij hun unieke soundsystem, waarbij ze verschillende invloeden met elkaar mengen, van dub tot experimentele elektronica. De andere dagen kan je vullen met auditieve ervaringen rond de 4 elementen: water, vuur, lucht en aarde, te chillen op een gigantisch terras met een thee- en kapsalon; urban cultuur te (her-)ontdekken met een dag rond de hiphop-kunst; en tenslotte een nacht gevuld met geluid en licht door te brengen rond de stad Caen.

Le Terril wordt geen “traditioneel” podium op Dour Festival, het is een creatieve ruimte waar de festivalganger zich thuis voelt, waar hij actief deelnemer wordt aan het evenement, in het hart van de grond die de regio zo groot maakte. Le Terril zal open zijn vanaf woensdagavond 18u voor de kampeerdes: een mooie eerste gelegenheid om samen te feesten. Van donderdag tot zaterdag, zal de zone open zijn tussen 15u en 3u.

De geselecteerde projecten zijn Albalianza Roots System, Battle Of Dour by Spray Can Arts, Glow by Kollisions&Cleo, La Terrasse by La Classique, Dour Tea Time by Les Tantines, Madame Savooi, NÖRDIK IMPAKT présente Caen en Elements Area by La Superette.

Dour Festival vindt plaats van 17 t/m 20 juli. Info en alle bevestigde artiesten op een rijtje: www.dourfestival.be.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

1 × 3 =