Countryfestival bevestigt meer namen

De organisatoren van het Countryfestival aan Château de la Motte in Groot-Gelmen nabij Sint-Truiden hebben een reeks nieuwe namen aan hun programma toegevoegd, waardoor de affiche al aardig gevuld raakt. Op de headliner is het nog even wachten en ook voor lokaal talent zal nog plaats gemaakt worden.

Op vrijdag 12 september zorgen Dave McGraw & Mandy Fer voor een zalig optreden. Songschrijver Dave McGraw is al langere tijd een bekende naam in het folk- en countrycircuit van Arizona. Je kan hem misschien nog kennen als frontman bij Crow Wing of van zijn samenwerking met bluegrasslegende Del McCoury.

De multi-instrumentaliste Mandy Fer bouwde reeds een carrière uit en beide zangers/gitaristen leggen nu naadloos hun creativiteit samen in het schrijven en zingen van hun songs.

Zowel Dave als Mandy hebben een prachtige stem waarin een warme gloed doorschemert. Hun vocalen, het invoelend gitaarspel en de beelden tezamen maken dat de songs je soms poetisch maken.

Eveneens op vrijdag betreedt Matt The Electrician het Saddlespan podium. Matt the Electrician aka Matt Sever is over zowat heel de wereld bekend en is bij onze noorderburen regelmatig op het podium te vinden. Voor elke rechtgeaarde liefhebber van het betere intieme werk zal deze man al lang geen nieuwe naam zijn, voor de anderen wordt dit een leuke ontdekking voor het podium van het Countryfestival. Matt komt samen met de Deense zangeres Ida Wenoe zijn 4de album live voorstellen.

Op zaterdag 13 september is Irene Kelley te gast. Al vanaf haar 19de is deze dame bezig met bluegrass en countrymuziek. Alles begon met het bezingen van haar favoriete plaats in de wereld, Virginia North Carolina, Tennessee. Ze schreef al liedjes voor de grootste artiesten in het genre; Loretta Lynn, Trisha Yearwood, Rhonda Vincent, The Whites en ze werkte reeds meermaals samen met de dame die vorig jaar op het Countryfestivalpodium stond, Claire Lynch.

Dit jaar komt ze zelf langs om haar nieuwste album ‘Pennsylvania Coal’ voor te stellen.

The Whiskey Gentry keert op algemeen verzoek van de festivalbezoekers van vorig jaar terug. The Whiskey Gentry stelde vorig jaar tijdens het Countryfestival al hun tweede album live voor aan de bezoekers. Het was niet alleen een primeur voor België maar ook meteen hun eerste trip naar Europa. Intussen hebben ze een live album uit en bouwen ze in de VS met veel succes aan hun live reputatie.

Deze vrolijke bende uit Atlanta ging eerder al opnemen bij John Keane, de man die o.a. de succesalbums van R.E.M., 10000 Maniacs, Indigo Girls, Cowboy Junkies en Nanci Griffith opnam. Muzikaal zijn ze moeilijk in een hokje te plaatsen, ze mixen stijlvol americana met bluegrass en country met punk of weten te overtuigen met verrassende covers van bekende rocknummers. Zangeres Lauren Staley en gitarist Jason Morrow zijn in het dagelijks leven niet zomaar een getrouwd koppel, ze zijn zeker tevens de drijvende kracht achter deze band. De verrassing van de eerste editie zal zeker bevestigen op deze tweede editie.

Countryfestival vindt plaats op 12 en 13 september met onder meer Robby Longo en Eriksson Delcroix. Alle info: www.countryfestival.be.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

drie × 2 =