Broken Twin vervangt Aufgang op Gent Jazz

Broken Twin, het betoverende project van de jonge Majke Voss Romme, vult op 17 juli het programma aan. Ze vervangt Aufgang, dat verstek geeft voor Gent Jazz Festival.

Met ‘May’ brengt Broken Twin vandaag haar langverwachte debuut uit op het prestigieuze ANTI-label (label van o.a. Kate Bush, Tom Waits, Calexico, Wilco…). Ze maakte reeds indruk als voorprogramma van bands zoals Daughter en James Vincent McMorrow maar nam rustig haar tijd om deze langspeler met tien wonderlijke pareltjes af te werken.

De Deense met de prachtige ingetogen stem kiest voor een warm en lo-fi geluid; minimalistisch maar open en met de focus op de songs. Hartverwarmende muziek als een lentezonnetje boven een noordelijke ijsvlakte.

Gent Jazz is er van 10 t/m 19 juli in Gent met o.a. Agnes Obel, Michael Kiwanuka, Gabriel Rios, BADBADNOTGOOD, Manu Katché – Richard Bona – Eric Legnini – Stefano Di Battista, Bobby McFerrin, Ibrahim Maalouf, Taxiwars, Dave Holland en Chick Corea. Info en tickets: www.gentjazz.com.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

4 × 4 =