AFF kleurt internationaal met Thurston Moore

Het Absolutely Free Festival in Genk kleurt internationaal deze zomer. Waren het vorige week nog de Britse bands Fanfarlo en Yuck, en Blaue Blume uit Denemarken die aangekondigd werden, dan voegt het festival vandaag met Thurston Moore nog een buitenlandse topper toe aan de affiche.

Thurston Moore en Kim Gordon mogen elkaar dan vaarwel gezegd hebben, en hun legendarische band Sonic Youth mag daardoor al even de pauzeknop ingedrukt houden, maar dat betekent allerminst dat de cultlegende niet langer ‘alive and kicking’ is. Moore is en blijft een bezige bij: de New Yorkse gitaarheld – 56 intussen – legt momenteel alweer de laatste hand aan een nieuwe plaat. De Godfather van de Noise zakt samen met de Engelse supergitarist James Sedwards naar Genk af: knetterend gitaarvuurwerk gegarandeerd.

Een optreden van Thurston Moore is overigens steevast een onvoorspelbaar avontuur dat als een rollercoaster langs loeiharde noise, fijnmazig gitaarwerk en psychedelische uitspattingen scheurt.

Thurston Moore komt op 2 augustus niet alleen naar Genk om zijn gitaarkunsten tentoon te spreiden. ’s Namiddags laat deze Grote der Aarde, tijdens een unieke afternoon-sessie, ook al diep in zijn (muzikale) ziel kijken.

Het concert van Thurston Moore is een coproductie tussen Absolutely Free Festival en C-mine Cultuurcentrum.

AFF vindt plaats op 1 en 2 augustus op de site van C-Mine in Genk. Eerder werden onder meer Madensuyu, De Staat (NL), Robbing Millions, Warhola en The Prospects al bevestigd. Alle info: www.absolutelyfree.be.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

vijf × een =