Eerste naam Leffingeleuren bekend

Voor de vijftiende keer organiseerde Muziekclub De Zwerver het concours Verse Vis, waarmee ze op zoek gaat naar de eerste naam voor Leffingeleuren 2014. De zes finalisten overleefden drie pre-selectieronden. Er waren 120 inzendingen. Uiteindelijk ging Trashcan Blues Collective met de hoogste eer lopen en openen ze Leffingeleuren op zaterdag 20 september.

De achtkoppige band rond zanger-gitarist Jesse Maes verwerkt invloeden uit 50 jaar grofkorrelige blues en rock, en komt daarmee uit op een resultaat dat doet denken aan Tom Waits, Kaizers Orchestra, Absynthe Minded, Man Man, Balthazar en Blaudzun. De sound wordt gekenmerkt door de knappe vocale harmoniëen, de dubbele drums en ook instrumenten als trombone, sax en banjo. Te zien op zaterdag 20 september in de concerttent van Leffingeleuren.

Leffingeleuren vindt dit jaar plaats van 19 t/m 21 september in Leffinge. Alle info: www.leffingeleurenfestival.be.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

20 − 1 =