AFF pakt uit met Fanfarlo, Yuck en Robbing Millions

Absolutely Free Festival presenteert vandaag een nieuwe lichting namen. Tijdens het weekend van 1 en 2 augustus zakken nu ook Fanfarlo (UK), Yuck (UK), Robbing Millions, The Prospects, Go March, Blaue Blume (DK) en Warhola af naar de festivalsite aan C-Mine in Genk.

Fanfarlo (UK), de Londense zielsverwanten van Arcade Fire, Talking Heads en Beirut, zorgt op zaterdag 2 augustus voor een van dé feestmomenten op de Mainstage en staat voor stompende grooves en meeslepende pop met een uitgebreid instrumentarium. De band stelt hun jongste worp ‘Let’s go extinct’ voor. De Engelse band Yuck werd in 2011 getipt op de prestigieuze ‘BBC Sounds of 2011’ en zette daarna een wereldwijde zegetocht in met triomfantelijke passages op Eurosonic en Coachella. Liefhebbers van noisepop en shoegaze vinden op zaterdag 2 augustus makkelijk hun weg naar de Mainstage.

Nog een internationale naam op de affiche is Blaue Blume uit Denemarken. Dit nieuwe, lichtelijk geniale snoepje van de Skandinavische hedendaagse muziek fabriceert dromerige maar tegelijk ook flamboyante indiepop. Blikvanger is zonder twijfel de intrigerende falsetstem van zanger Jonas Smith, waarbij Antony & The Johnsons en Wild Beasts nooit veraf zijn. Deze zomer is de band alvast te bewonderen op Roskilde, én op AFF.

Met Robbing Millions, The Prospects, Go March en Warhola zet AFF traditiegetrouw ook in op talent van eigen bodem. En voor wie er nu al geen genoeg van kan krijgen: volgende week heeft het festival nog een internationale klepper (US) van formaat in petto.

Alle info: www.absolutelyfree.be.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

vier × een =