Special Nas

Exact twintig jaar geleden liet Nas zijn debuutplaat Illmatic op de wereld los. Het werd een indrukwekkende wervelwind van beats en rhymes die op menig favorietenlijstje met stip op één staat. Terecht ook, want Nas had zijn nominatie als G.O.A.T. (Greatest (MC) Of All Time) met die plaat ruimschoots verdiend. Vaak wordt de rest van zijn carrière afgedaan als minderwaardig, maar in feite legde deze rapper uit Queensbridge ook nadien een boeiend, wisselvallig maar wel bijzonder rijk gevuld parcours af.

Enola doet vandaag twee verhalen uit de doeken: dat van die magistrale debuutplaat en dat van het fiasco rondom Nas’ derde en vierde plaat I Am… en Nastradamus vijf jaar later. Als sluitstuk wijden we ook onze maandelijkse Best Of aan de gevarieerde discografie van Nasir Jones.

Nas brengt Illmatic deze zomer naar Dour Festival.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

acht + 19 =