First Aid Kid blijft goud waard

Stay Gold: alsof dat zomaar een goeie titel was die Ozark Henry daar op zijn laatste heeft geplakt, serveren ook de zusjes Söderberg van First Aid Kit aan het begin van de zomer een plaat met exact diezelfde titel. Geen Latijnse songtitels voor hen echter, wél alvast een nieuwe single “My Silver Lining”. Tiens, hadden we iets gelijkaardigs ook al niet bij een Belgisch artiest gehoord dezer dagen? Nevermind; James, de feiten!

Niet veel nieuws onder zon; dat zijn de feiten. Net als puike voorganger The Lion’s Roar uit 2012 zat Bright Eyesrechterhand Mike Mogis achter de knoppen van de studio, en werd de boel op genomen in zijn geboortestaat Omaha. Gevolg: toen een orkest werd gezocht om de arrangementen van componist Nate Walcotte (ook al zo’n schavuit die veel met Bright Eyes heeft gewerkt, maar ook met Broken Bells en Rilo Kiley) was het het Omaha Symphony Orchestra dat achter de pupiters mocht plaatsnemen.

Hoe dat klinkt krijgt u te horen op 10 juni, maar ondertussen is er al single “My Silver Lining” dat een voorsmaakje geeft van hoe dat klinkt; een Zweedse interpretatie van oer-Amerikaanse country met een groot orkest in de rug.

Stay Gold:

  1. My Silver Lining
  2. Master Pretender
  3. Stay Gold
  4. Cedar Lane
  5. Shattered & Hollow
  6. The Bell
  7. Waitress Song
  8. Fleeting One
  9. Heaven Knows
  10. A Long Time Ago

My Silver Lining:

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

20 − twee =