Casa Blanca maakt plaats voor Music For Specials

Na tien jaar maakt Casa Blanca plaats voor een gloednieuw festival aan de Sint-Bernardusabdij in Hemiksem. Enkele oud-organisatoren van Casa Blanca en Mano Mundo zetten samen met Noelle Vanhelsuwé -organisator van Rock For Specials en manager van Gorki- Music For Specials op, een festival dat zich richt op mensen met een beperking. Music For Specials is geboren.

Op 24 en 25 juni verrijst uit de assen van Casa Blanca festival het gloednieuwe Music For Specials op de terreinen van de Sint-Bernardusabdij in Hemiksem. Het festival richt zich op mensen met een (verstandelijke) beperking en heeft met o.a. Arno en Gabriel Rios recent zijn eerste namen bekend gemaakt.

“Maar alleen mensen met een beperking en hun begeleiders kunnen tickets kopen. Ondanks de vele festivals, die hun uiterste best doen om mensen met een beperking te verwelkomen, blijft de drempelvrees om festivals als Werchter, Pukkelpop of de Lokerse Feesten te bezoeken, groot. Want er is veel meer nodig dan alleen maar een verhoogd podium voor rolstoelgebruikers. Music for Specials richt zich vooral tot mensen met een verstandelijke beperking. Al willen we niet in hokjes denken. Ook mensen met een fysieke beperking en hun begeleiders zijn welkom’, vertelt initiatiefnemer Noelle Vanhelsuwé.

De eerste editie van Music For Specials telt meteen twee dagen. De affiche wordt ingevuld door onder meer De Fanfaar & Urbanus, Arno, Flip Kowlier, Gabriel Rios, Peter Van de Veire en Gerrit Kerremans en daarmee mikken de organisatoren op twee- tot drieduizend bezoekers.

Alle info: www.musicforspecials.be.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

7 + zeventien =