Gorki met jubileumtour langs Festival Aan Zee

Al tien jaar lang maakt Festival Aan Zee het mooie weer op het strand van De Panne. Deze verjaardagseditie krijgt een extra feestelijke toets met een jubilerend Gorki op de affiche. Ook Preuteleute, Piepkes, Blunt en Id!ots zijn aan de line-up toegevoegd.

In het gezegende jaar 1989 vonden Luc De Vos, Wout De Schutter en Geert Bonne elkaar. Amper een jaar later namen ze deel aan Humo’s Rock Rally. Zonder steun van ouders of suikertantes speelden ze op hun aftandse instrumenten alsof hun leven ervan afhing. Ze behaalden brons en vonden onderdak bij Virgin.

Ondertussen zijn de mannen van Gorki al 25 jaar bezig en organiseert de band een zegetocht doorheen de Lage Landen. Deze zomer zullen band en publiek hun geloften hernieuwen maar ze starten met Festival Aan Zee als eerste festival.

Voor deze jubileumtour wordt niets aan het toeval overgelaten. Op nieuwjaarsdag bezorgde de manager de vijf groepsleden een exemplaar van de dubbel-cd “Anja loves Ninja – 35 singles en een b-kant” en gaf hen de opdracht om die 36 nummers -en een nog te schrijven knaller- in een concert van 75 minuten samen te ballen. Het resultaat zie je volgende maand al op Festival Aan Zee.

Festival Aan Zee vindt plaats op 26 en 27 april met o.a. Customs, Marble Sounds en Palien Matheus. Alle info: www.festivalaanzee.be.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

zeventien − tien =