ENOLA VI.BE: The Guru Guru

Maandelijks selecteert enola.be op vraag van Poppunt een aanstormend talent uit de grote vi.be-pool. Deze keer: The Guru Guru.

Ze mogen nog zo veel van de toren blazen dat ze experimentele noiserock spelen, toch zal niemand ontkennen dat er onder, boven en tussen al de lawaaimakerij van The Guru Guru verdomd catchy songs verscholen zitten. Als een schaap vermomd in wolfskledij wordt de catchiness hier kundig verpakt in sonische torpedo’s vol freakende gitaren, knallende drums en licht psychotische zang. The Guru Guru grossiert in deze drie songs in onverwachte wendingen en scherpe bochten die ons de hele tijd op het puntje van onze stoel houden, en ons hier en daar zelfs uit die stoel weten te rukken om ophitsende vocals genre “What is your problem, buddy?” in het geschift rammende “The Pelican Boy” mee te roepen. Of om die gitaarriff aan het begin van “Syq Kumshod” mee te air guitaren. En dan hebben we het nog niet eens gehad over prijsbeest “Lotion In The Ocean”, een song die ons zowaar doet denken aan de vroege dEUS maar dan zonder aan te voelen als een ripoff. Kortom, gerief dat we graag eens op een podium willen zien exploderen. Meer lekkers op de bandcamp van de band overigens!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

19 − 15 =