De freejazz monstertip: Rempis/Daisy Duo

Met al die berichten over de ronkende namen die de dichtbevolkte zomerfestivals zullen bevolken, zouden we bijna vergeten dat we u nu en dan ook wat minder voor de hand liggende tips aan de hand willen doen. Uit de wereld van de vrije muziek, bijvoorbeeld. Tip van de week: de twee concerten van het duo Dave Rempis (sax) en Tim Daisy (drums) in Charleroi (5/3) en Antwerpen (6/3).

Sinds 1997 zijn Dave Rempis en Tim Daisy samen te horen in talloze invloedrijke en tot de verbeelding sprekende formaties als Triage, The Engines, The Vandermark 5 en The Rempis Percussion Quartet. Rempis en Daisy bewijzen hun slagkracht als telepathisch improviserend duo op de gloednieuwe release Second Spring voor Rempis’ eigen label, Aerophonic Records.

Het concert in Antwerpen (6/3) wordt voorafgegaan door eentje van Sweet Defeat. Dat trio brengt kamermuziek met een hoek af, en dat mag je letterlijk nemen. Initiatiefnemer, componist, multi-instrumentalist Tom Wouters (Flat Earth Society) verzamelt hiervoor gelijkgestemde zielen als gitarist Bert Dockx (Dans Dans, Flying Horseman) en cellist Lode Vercampt (Oblomow, Brick Quartet) om dit atypische trio te vervolledigen. De dag ervoor krijg je in Charleroi Johan Van Der Keukens korte documentaire Big Ben / Ben Webster In Europe te zien voor het Amerikaanse duo. Meer info hier (Charleroi) en hier (Antwerpen). Doen!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

17 + dertien =