The Afghan Whigs op Cactusfestival

Na 16 jaar mogen The Afghan Whigs wel nog eens het beest uithangen. Dat doen ze – exclusief – op zondag 13 juli in het Brugse Minnewaterpark tijdens Cactusfestival.

Op 14 april komt hun nieuwe album ‘Do To The Beast’ uit. Een zucht van verlichting voor alle fans, die sinds de reünie in 2011 gespannen hun adem inhielden. Frontman Greg Dulli had zich in tussentijd bezig gehouden met The Twilight Singers en later The Gutter Twins, het project waar hij samen met Mark Lanegan de schaduwen van hun donkerste hersenkronkels liet zegevieren. Dulli legt uit dat terugkeren naar The Afghan Whigs een logische stap was om de cirkel weer te vervolledigen. De nieuwe single ‘Algiers’ laat alvast meer groovy en dromerige vocals horen, en ‘Debonair’ zal altijd fris in de oren klinken.

Cactusfestival vindt plaats van 12 t/m 14 juli met o.a. Massive Attack, Mark Lanegan Band, Caribou, Conor Oberst & Dawes en Intergalactic Lovers. Info en tickets: www.cactusfestival.be.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

twintig − 17 =