Marble Sounds eerste naam voor Urban Hymns

De organisatie van Urban Hymns in Bree heeft met Marble Sounds zijn eerste naam bekend gemaakt voor de komende editie van het festival op 13 september 2014. Marble Sounds concerteert op de Mainstage.

Het gaat Marble Sounds, het sympathieke indie-collectief rond frontman Pieter van Dessel, dezer dagen voor de wind. Hun meest recente plaat ‘Dear me, look up’ werd bijzonder goed ontvangen en de single ‘Leave a light on’ vanop datzelfde album ontpopte zich tot het lijflied van de voorbije Music for Life-actie van Studio Brussel en bijgevolg tot hét kerstlied bij uitstek van de afgelopen eindejaarsperiode. ‘Leave a light on’ staat op dit moment volledig terecht te pronken op nummer één in de Afrekening van Studio Brussel.
Het sleutelwoord bij Marble Sounds is ‘melancholie’: hun muziek, boordevol dromerige klanken die tegelijk boeiend, meeslepend en glashelder zijn, zal de hele festivalweide doen zweven en meevoeren naar gelukzalige, hogere sferen. Puur genieten dus.

De organisatie achter Urban Hymns organiseert naast het festival ook op regelmatige basis kleine, intieme concertjes voor maximaal 120 bezoekers. Het festival an sich kadert in feite binnen een ruimer project en vormt als het ware de kers op de taart van een totaalproject waar met een aantal mensen aan gewerkt wordt. Urban Hymns heeft de ambitie om uit te groeien tot één van de grotere festivals binnen Limburg, en op termijn zelfs binnen Vlaanderen en België. De organisatie streeft ernaar om Bree op de spreekwoordelijke muziekkaart te zetten met een combinatie van enerzijds het ‘grote geweld’ op de Mainstage en anderzijds onontdekte diamanten op een klein, intiem podium.

Alle info: http://www.urbanhymns.be.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

20 + 2 =