Archive stelt zijn eigen axioma

Grote plannen voor Archive. De band kondigt niet alleen een nieuw album Axiom aan, maar plant daarbij ook een kortfilm. . Die zal ook in verschillende cinema’s in Europa te zien zijn, vanaf 12 mei, wanneer ook de plaat in de winkels zal liggen

“We krijgen bij elk album de reactie dat het klinkt als een soundtrack zonder film”, moppert Darius Keeler, één van de hoofdarchivarissen van de band in een persmededeling. En dus besloot de band daar verandering in te brengen door zijn tiende album samen te laten gaan met een 40 minuten durende film. Daarvoor werkte de band uit Zuid-Londen samen met het Spaanse filmcollectief NYSU. Volgens regisseur Jesus Hernandez werkte Axiom-de-plaat als een script, waardoor het visuele als soundtrack voor de muziek dient. Dat Axiom het spannendste project is waar NYSU ooit aan heeft gewerkt, laat hij ook nog weten..
Het album werd mee geproducet door Jerome Devoise, die ook aan voorganger With Us Until You’re Dead heeft gewerkt. Wie de plaat nu al bestelt, ontvangt de titeltrack er meteen bij. Archive zal op 29 mei ook een eenmalig optreden geven waarbij de film live van muziek wordt voorzien in het London Roundhouse.

“Axiom”:

Axiom trailer:

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

vijf × vier =