I Like Trains viert tien jaar vooruitgang

Tien jaar zitten ze nu in het vak, en dat mag gevierd worden. En dus trekt I Like Trains volgend voorjaar de hort op voor wat het zelf “een ererondje” noemt dat hen ook naar de Botanique brengt. Daar zal, zoals elke avond, het nog steeds geweldige debuut Progress • Reform gespeeld.

Het was tien februari 2004 en iLiKETRAiNS (zoals het toen nog werd geschreven) stapte het podium van de Vine club in Leeds op voor wat hun eerste optreden zou worden. Een succes? Nou, niet volgens deze recensent die onder andere liet weten “I enjoyed watching this band as much as I would enjoy a Crocodile biting off my testicles.”

Een decennium en vier platen later is duidelijk dat of scribent in kwestie zich duidelijk vergiste, of dat I Like Trains er tegen debuut Progress • Reform flink op vooruit was gegaan. Hun eerste plaat, vol verhalen over historische figuren en doemerige post-rock, was immers meteen een kleine mijlpaal; een waar de groep nooit helemaal meer tegen op kon hikken al waren opvolgers als Elegies For Lessons Learnt of He Who Saw The Deep nog zo sterk. Niet meer dan terecht dus dat de groep klassiekers als “Stainless Steel” of “Terra Nova” nog eens van onder het stof haalt.

I Like Trains speelt op 16 februari in de Botanique in Brussel.

Geniet nog eens van “Stainless Steel”:

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

5 × drie =