Dum Dum Girls spreken de waarheid op derde plaat

Het derde album van Dum Dum Girls komt eraan, heet Too True, en wordt uitgebracht op 27 januari via Sub Pop. Een eerste single werd alvast gelost met “Lost Boys And Girls Club” dat een video meekreeg die in samenwerking met kledingketen H&M werd gemaakt.

Frontvrouw Dee Dee Penny trok naar de studio met producers Richard Gottehrer en Sune Rose Wagner (Raveonettes), die ook van dienst waren voor Only in Dreams en de EP End of Daze. Ondanks stemproblemen na eindeloos touren besloot ze om als een bezetene haar album af te werken, waarbij ze in een post op de website van haar band verwijst naar haar verbondenheid met haar ‘muse’ of ‘innerlijke inspiratie’. Daarbij citeert ze ook een brief van Nick Cave aan MTV uit 1996, waarin hij weigert om mee te doen met de MTV Awards uit bezorgdheid voor zijn creatieve proces.

In de aankondiging voor de nieuwe plaat zegt Penny te hebben gezocht naar iets grootser en donkerder. In een persbericht schrijft de Amerikaanse: “Do you hear Suede? Siouxie? Cold-wave Patti? Madonna? Cure? Velvet and Paisley Undergrounds? Stone Roses? Cuz I did.” Ze vernoemt ook nog de recent overleden Lou Reed als haar inspiratiebron en legt de nadruk op het verlangen om iets te maken. Ten slotte schrijft ze: “Here is my best attempt at joining the rock’n’roll ranks, of chasing pop into the dark, and I am as ever, humbled that you listen.”

Too True:

  1. Cult Of Love
  2. Evil Blooms
  3. Rimbaud Eyes
  4. Are You Okay
  5. Too True To Be Good
  6. In The Wake Of You
  7. Lost Boys And Girls Club
  8. Little Minx
  9. Under These Hands
  10. Trouble Is My Name

“Lost Boys And Girls Club”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

1 × een =