In februari raakt Beck in zijn ‘Morning Phase’

Goed nieuws voor de fans van Beck, want in februari komt de man na lang wachten met een nieuwe plaat op de proppen. Het nieuwe album zal Morning Phase heten – daarmee komt de teller reeds op twaalf te staan – en wordt uitgebracht bij Beck’s nieuwe platenmaatschappij Capitol Records.

Hoewel hij vorig jaar nog een reeks partituren uitbracht onder de noemer Beck Hansen’s Song Reader, dateert Becks vorige album Modern Guilt (2008) al van zes jaar geleden. Beck staat bekend als een muzikale duizendpoot en zijn oeuvre varieert van pop over hiphop tot jazz en blues. Voor Morning Phase wordt echter een beroep gedaan op de muzikanten van succesalbum Sea Change (2002) – onder andere Smokey Harmel doet weer mee – waardoor hij naar eigen zeggen meteen ook terugkeert naar de muzikale lijn van toen: ingetogen akoestische folksongs over de liefde en aanverwanten.

De plaat werd reeds voorafgegaan door drie singles die waarschijnlijk niet op de plaat verschijnen: “Gimme”, “Defriended” en “I Won’t Be Long”. Meer details volgen later nog.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

negentien + 19 =