Na 13 jaar een nieuwe Neil Finn

Na twee reünieplaten van Crowded House (het wat wisselvallige Time on Earth en het messcherpe Intriguer) heeft Neil Finn zich weer toegelegd op solowerk. Op 10 februari verschijnt Dizzy Heights bij Lester Records.

Het album werd geproduceerd door Neil Finn zelf met Dave Fridmann (ook wel bekend voor zijn werk met Mercury Rev en Flaming Lips) als co-producer. Finn reisde twee keer naar Fridmanns Tarbox Road Studio in New York terwijl de rest van het album in Finns eigen studio in Auckland, Nieuw Zeeland werd opgenomen met Nieuw-Zeelandse muzikanten.

Het is het derde solo-album voor Neil Finn, na Try Whistling This (1998) en One Nil (2001), ondertussen al meer dan een decennium oud. Wie Finn live aan het werk wil zien, zal naar Londen moeten reizen waar hij op 27 november in St. James’s Church in Piccadilly speelt. Het album online bestellen kan hier. Of u kunt natuurlijk gewoon doen zoals in grootmoederstijd: wachten en op 9 februari uw matje uitrollen voor uw platenzaak naar keuze. Een live webcast met drie nummers uit het nieuwe album beluisteren kan hier.

Beluister hieronder de eerste single van het album, het dromerige “Divebomber”, geïnspireerd op de gelijknamige WOII film uit 1941 met Errol Flynn. Meezingbaar als Crowded House is het niet, maar het laat wel een kant van Finn zien die we tot nu nog nooit eerder hebben gehoord. De door Finn zelf gemaakte, lichtjes surreële video (of wat dacht u van mannen in zwembroek die op wolken lopen) krijgt u er gratis bij. Ook de tracklist en hemelsblauwe hoes vindt u hieronder, gewoon, omdat we in een vrijgevige bui zijn (het is ten slotte vrijdag).

Tracklist:

 1. Impressions
 2. Dizzy Heights
 3. Flying In The Face of Love
 4. Divebomber
 5. Better Than TV
 6. Pony Ride
 7. White Lies and Alibis
 8. Recluse
 9. Strangest Friends
 10. In My Blood
 11. Lights of New York

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

3 + 12 =