Een dagje Arcade Hype. Wat weten we nu meer?

Jaja, jongens toch, dat was ons toch een dagje pret rond de nieuwe Arcade Fire. Dat de nieuwe single “Reflector” zaterdagavond al op het internet gelekt was vergalde het feestje een beetje, maar maandag 9 september, om 9 uur ‘s avonds werd alles dan toch officieel. Wat weten we nu meer?

Dat “Reflector” een behoorlijk disco-achtig nummer is, dat verder gaat op de weg die “Sprawl II (Mountains Beyond Mountains)” op het einde van The Suburbs al insloeg. En dat James Murphy van LCD Soundsystem de productionele honneurs mocht waarnemen. Oh, en dat David Bowie voor backingvocals zorgt. Zoveel gaf ie uiteindelijk in de loop van gisteren zelf toe.

Gisteren lag de vinylsingle, toegeschreven aan “The Reflectors”, met op de B-kant een instrumentale versie van “Reflector”, in een aantal uitgelezen winkels wereldwijd. Het lijkt alsof op de achterkant de tracklisting van een heel album staat, maar dat blijken gewoon flarden van de songtekst te zijn.

Net zoals met “Neon Bible” en “The Wilderness Downtown” maakte Arcade Fire ook voor “Reflector” een interactieve video, die te bekijken is op justareflektor.com, en gemaakt werd door Vincent Morisset. U kunt de effecten in het beeld zelf sturen met uw muis, tablet of telefoon. Het hoe en waarom en hoe dat allemaal tot stand kwam, leest u hier.

Anton Corbijn maakte dan weer een gewone video:

Reflector, het album, is uit op 29 oktober.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

vier × vijf =