Pixies doen het vanaf nu EP per EP

Yup, dat was een nieuw Pixiesnummer dat u dinsdag op alle internetten ter wereld zag passeren. Meer nog: het is de single van een nieuwe EP die nu te bestellen is via hun website. Want dat is hoe het vanaf nu zal gaan: per EP.

“Als we nog wilden doorgaan, dan moest er wel iets nieuws gebeuren”, liet opperPixie Frank Black aan de New York Times weten. En aangezien de groep bijna tien jaar na de eerste reünie opnieuw een gigantische wereldtour op de agenda heeft staan, moest er wel iets gebeuren; een nieuwe EP dus, zonder waarschuwing gelost, met een videoclip voor dat “Indie Cindy”.

En zo zal het in de toekomst dus verder geschieden. EP-1 moet de eerste in een onbepaalde rij EP’s worden, die onaangekondigd zullen uitgebracht worden via de website van de band, waar ze zowel digitaal als op 10 inch-vinyl te koop zullen zijn.

“Jamaar”, horen we u al protesteren: “hoe moet dat nu verder zonder Kim Deal?” Gitarist Joey Santiago haalt zijn schouders op: “‘t Heeft ons drie dagen rouw gekost, meer niet. Ik vind het ook niet fijn om dat te zeggen, maar ik was niet van plan om één mislopend iets de hele boel te laten verpesten. Het is tijd om de gitaar weer om te hangen; om te schitteren. Niemand gaat me dit afnemen.”

Gesnopen, Kim? Of dat “Indie Cindy” ook echt goed is, daar oordeelt u hieronder over. Volgens Black gaat het nummer over zelftwijfel. Tiens, gaan Pixiesnummers tegenwoordig ergens over? Nou moe!

EP-1:

  1. Andro Queen
  2. Another Toe In The Ocean
  3. Indie Cindy
  4. What Goes Boom

Indie Cindy:


Pixies – Indie Cindy on MUZU.TV.

Pixies staan op 2 en 3 oktober in de AB in Brussel.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

negentien + zeven =