Vlug! De servers van My Bloody Valentine werken opnieuw!

Ja. Wat zeggen we? Een volmondig: JA! Na tweeëntwintig jaar heeft My Bloody Valentine zaterdagnacht eindelijk de opvolger van Loveless op de wereld losgelaten. Om zijn server meteen te zien crashen. Nu dat euvel is opgelost kunnen we het u wel vertellen: M B V is te koop op de website van de band. Hop! Eerst een leesmeer, en dan daar naar doorklikken.

Hebben we gewacht? Hielden ze ons in spanning? Nog geen beetje. Zestien jaar lang was het zo’n beetje een mysterie waar Kevin Shields zich mee bezig hield (ok, een uitje met Primal Scream en Patti Smith niet te na gesproken), kwam er in 2007 dan out of the blue toch een reünie. Zeggen dat die concerten impact hadden (De nieuwe Vlaamse geluidsnormen mag de groep — via de in de kranten opgeklopte hysterie — volledig op zijn conto schrijven) is een understatement; hordes nieuwe MBV-fans kwamen onder elke steen gekropen, en eisten luidkeels die nieuwe plaat. En wat deed Kevin Shields? Wat hij ook muzikaal zo goed kan: mist spuien. Hij werkte er aan, zo klonk het al eens, maar veel details kregen we niet, laat staan een deadline.

Dit najaar gingen de geruchten crescendo. “Hij is af”, liet Shields zelf weten. “Komt er volgend jaar aan”, werd beloofd. “‘t Is voor deze week”, werd dat uiteindelijk acht dagen geleden, op een concert in London. En op de valreep om die termijn te halen, was het zover. Een nieuwe My Bloody Valentine. Net toen je ‘t niet meer verwachte. Hoera? Hoezee? Welja, maar u moest nog even geduld koesteren. Nauwelijks geupload op hun website, crashte dat hele ding. Wég server. Uitgesteld, dat credit card trekken, en codes intikken.

Nu de boel hersteld is kunnen we ‘t u echter vertellen: u kunt M B V kopen in drie formaten: download, cd (met download) of vinyl (met download). U gaat daarvoor naar www.mybloodyvalentine.org. En terwijl u dat doet, trekken wij ons terug in ons luisterhonk. We proberen u zo snel als mogelijk ons oordeel te geven, maar dat kan even duren. We zullen daarbij niét over één nacht ijs gaan.

M B V:

  1. She Found Now
  2. Only Tomorrow
  3. Who Sees You
  4. Is This and Yes
  5. If I Am
  6. New You
  7. In Another Way
  8. Nothing Is
  9. Wonder 2

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

vier × 1 =