ENOLA VI.BE: Nachtman

Maandelijks selecteert enola.be op vraag van Poppunt een aanstormend talent uit de grote vi.be-pool. Deze keer: Nachtman.

Spoken word, dat horen we nu eens zelden in België. Nachtman is een Antwerps duo van gitarist/pianist Sander Claes en poëet Max Greyson (aangevuld met gastmuzikanten waar nodig) dat muziek maakt die perfect bij de bandnaam past. Nachtelijke sferen worden opgeroepen door ijle gitaar- en pianopartijen terwijl Greyson zijn verhalende teksten in het Frans (“Le Jeu Contraire”) of het Engels (“Wonders Part II”) op doorleefde wijze en met een charmant Vlaams accent uitspreidt boven de broeierige muzikale patronen. Muzikaal divers van jazz tot ambient en tekstueel al even eigenzinnig, dit is muziek die in ideale omstandigheden de luisteraar kan meevoeren naar een heel eigen wereld.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

achttien − vijftien =