Ashanti 3000 + Adrian Sherwood :: 30 november 2012; Het Depot

Eerder dit jaar kwam de studio wizard op de proppen met zijn derde, van reggae- en dubritmes bulkende solo album Survival & Resistance. Maar wie zich vrijdagavond verwachtte aan live versies van klasbakken als “Two Semitones And A Raver” kwam bedrogen uit. In de plaats daarvan diepte DJ Adrian Sherwood een rist klassiekers op uit de backcatalogue van diens platenlabel On U- Sound en maakte er zo toch nog een aardig feestje van.

Ashanti 3000’s mengeling van dub, drum ‘n’ bass en dancehall moest de aanwezigen warm maken voor al dat lekkers. Met een kamerbrede glimlach op het gezicht gebeiteld, overenthousiast rondhuppelend en naar toeschouwers zwaaiend, priegelde hij drie kwartier lang aan alle mogelijke knopjes van zijn soundsystem. Tevergeefs echter, want ondanks zijn ervaring en samenwerkingen met gereputeerde acts als The Disciples en Alpha & Omega, kreeg de voorman van de Belgische dubscene de halfgevulde foyer niet aan het dansen.

Tijdens het optreden van el simpatico (hij trakteerde ondergetekende op een biertje) leek wat er zich in deze venue afspeelde nog het meest op een, door de Leuvense middenstand georganiseerde, after-work- party. De sfeer sloeg echter om toen Sherwood zelf het podium besteeg: wobbelende bassen, snedige zanglijnen en Caraïbische gitaarlicks denderden als de vrachtlading van een tientonner het podium af en kregen het (al talrijker) publiek voor het eerst aan het dansen. Booties werden wellustig geshaked op een mix van reggae, dub, dubstep en een toefje industrial light. De zo gecreëerde flow werd alleen onderbroken door Sherwoods inleidingen bij sommige nummers. Dat was trouwens geen overbodige luxe want naast bekende deuntjes passeerden heel wat obscuurdere parels van onder andere “reggae’s sweetest voice” Bim Sherman en African Head Charge de revue. Ambiance troef dus, maar ondanks het metier waarmee de Brit de nummers aan elkaar reeg, viel ook tijdens zijn set het publiek wel eens stil bij momenten.

Dat werd echter goedgemaakt door de ontroerende zangpartijen van Denise Sherwood (met een Amy Winehouse-achtige bijenkorf op het hoofd) en zijn twee andere kinderen. Des te meer omdat de whizz-kid een familieman blijkt, hadden wij graag wat meer volk op het podium zien staan. Sherwood omringd door een familie van topmuzikanten die een integrale live uitvoering brengt van ‘s mans laatste worp zou meer gensters slaan dan deze (eerder) wisselvallige DJ-set.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

16 − veertien =