UPDATE: Metalfestivals Graspop en Fortarock vullen affiche

Het Belgische Graspop Metal Meeting en het Nederlandse Fortarock beloven weer hoogdagen te worden voor de headbangers der lage landen. Dat eerste maakte zijn absolute headliner bekend dat tweede plaatste in één klap 5 namen onder hun headliner Rammstein.


IRON MAIDEN AFSLUITER OP GMM

Iron Maiden keert na vijf jaar terug naar de Graspop Metal Meeting met hun nieuwe concerttour: “Maiden England World Tour”. Net als toen wordt het een nostalgische trip naar de hoogdagen van de NWOBHM.

Met de “Maiden England World Tour” neemt Maiden je mee naar het verleden, naar de hoogdagen van ‘Seventh Son of a Seventh Son’, één van Maidens creatiefste en best verkochte albums met hits zoals “The Evil That Men Do” en “Can I Play with Madness”. Zowel de productie als de setlist worden een getrouwe weergave van de “7th Tour of a 7th Tour”, die in 1988 wereldwijd hoge ogen gooide.

GMM vindt plaats van 28-30 juni 2013 op de Stenehei in Dessel. In de wandelgangen wordt ondertussen ook hardop beweerd dat King Diamond, de Deense beschilderde falsetto met een voorliefde voor Satanische Horror, ook op Graspop zou staan. Daarvan is echter vooralsnog geen bevestiging gekomen.UPDATE 26/11: 22 NIEUWE NAMEN! (oa In Flames en Kreator maar geen King Diamond)

Zonder tralala, hier zijn ze:

In Flames, Stone Sour, Parkway Drive, Saxon, Coal Chamber, Epica, Kreator, Mayhem, The Devil Wears Prada, Dark Funeral, Absu, God Seed, Every Time I Die, Winterfylleth, Lock Up, Aura Noir, After The Burial, Dunderbeist, Between The Buried And Me, Bullet, Heaven’s Basement, Hacktivist

Een paar trouwe Graspop-bands en ook een paar waarvoor je misschien eens de recentste metalboekjes/blogs moet gelezen hebben, zo hebben we het graag op de GMM nietwaar? Voorlopig is het ook nog wachten op een Belgische band op de affiche, het Nederlandse Epica mag in Dessel al wel zijn 10de verjaardag komen vieren.

VOLBEAT, MOTÖRHEAD EN MEER BEVESTIGD VOOR FORTAROCK XL

In 2013 bestaat FortaRock vijf jaar en verhuist het festival naar het Nijmeegse Goffertpark. Vandaag komt de organisatie met nieuwe namen. Het programma van FortaRock XL begint steeds meer vorm aan te nemen, naast Rammstein zijn de volgende bands bevestigd voor de komende editie: Volbeat, Motörhead, Hatebreed, Enslaved en Delain.

FortaRock XL vindt plaats op zaterdag 1 juni 2013 op drie podia in het Goffertpark met Rammstein als afsluitende act. Verder bestaat de line-up uit zo’n twintig bands met gevestigde namen en nieuwkomers uit metal en hard rock.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

19 + 4 =