Volledige programma Gents Stadsfestival Glimps bekend

Het volledige programma voor de tweede editie van het Gentse Stadsfestival GLIMPS is net onthuld. Het festival vindt plaats op 14 en 15 december op heel wat locaties in de Gentse binnenstad en biedt een uitgebreid programma aan waarin de muziekliefhebber heel wat te ontdekken heeft.

GLIMPS biedt onder de slogan Tomorrow’s Music Now een podium aan meer dan tachtig bands uit alle hoeken van Europa die klaar zijn voor een internationale doorbraak. Het festival vindt plaats op 14 & 15 december en telt maar liefst dertien verschillende podia in de Gentse binnenstad. Het publiek legt een parcours af door de stad en duikt van de ene sfeer in de andere, van kleine clubs tot grotere concertzalen. Iedere groep geeft veertig minuten het beste van zichzelf waardoor het festival een caleidoscopisch beeld biedt van de Europese muziekscene.

Glimps biedt niet alleen een grote diversiteit aan nationaliteiten – de nadruk ligt op continentaal Europa – , maar tevens aan genres en muziekstijlen. Op deze tweede editie treden ook enkele jazzbands op. Het programma omvat naast acts uit België (vb Dans Dans, De Beren Gieren, Raketkanon) en onze buurlanden, een stevige Scandinavische selectie (oa I Got You On Tape en Slarafenland uit Denemarken) maar ook jonge bands uit minder voor de hand liggende delen van Europa als Turkije, Macedonië of Estland. Daar is meer dan Eurosong kitch mogen we hopen.

GLIMPS kadert in het Gent – Unesco Creative City of Music verhaal. De Europese partnersteden van het netwerk zijn elk vertegenwoordigd met een band: Bologna Violenta (Bologna), French Wives (Glasgow) en 321Mute (Sevilla).

De volledige line-up kan je hier nakijken

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

1 × 5 =