Studentenradio’s bundelen krachten op Dour

Urgent.fm (Gent), Radio Scorpio (Leuven), MaxHa (Hasselt), XL Air (Brussel), Quindo (Kortrijk) en Villa Bota (Brugge), de onafhankelijke studentenradio’s in Vlaanderen, zullen gedurende de vier dagen van het Dour Festival gezamenlijke live-uitzendingen uitwerken. Onder de slagzin “Radio United” kun je tussen donderdag 12 en zondag 15 juli de uitzendingen beluisteren.

De streams worden zowel via de website van Radio United als die van alle studentenradio’s aangeboden. De radiomakers hebben het Dour Festival uitgekozen, met z’n programma dat meer dan 200 artiesten telt, om een gezamenlijk project op touwen te zetten. Marc Steens van Dour Festival geeft uitleg bij het ontstaan van het idee: “Vorig jaar zetten een aantal mensen van XL Air al een live-uitzending op poten. We waren bijzonder gecharmeerd van hun inzet en enthousiasme en we geven graag nieuwe initiatieven een kans. Daarom polsten we bij een aantal andere organisaties van het REC Radiocentrum of er belangstelling was om gezamenlijk aan radio-uitzendingen te werken. Zo kreeg Radio United snel vorm. Bij onze zuiderburen bestaat er al een aantal jaren een netwerk als Ferarock, waar onafhankelijke en alternatieve radio’s de krachten bundelen. Misschien evolueert het project Radio United wel in die richting?”

Of Radio United een uniek project blijft, of het startschot betekent van een nauwere samenwerking tussen de studentenradio’s, is voorlopig nog niet geweten. Wel zijn de jonge radiomakers alvast bijzonder gemotiveerd voor het project: “Het enthousiasme binnen Radio Scorpio is enorm. Het Dour-team binnen onze zender is al weken druk bezig met contacten leggen met zo veel mogelijk bands en artiesten, om zo veel mogelijk van hen te kunnen interviewen en hopelijk te strikken voor een exclusieve live-sessie” vertelt Annelies Moons van Radio Scorpio. Vanaf morgen kunt u dus afstemmen op Radio United voor live festivalradio en talloze interviews met artiesten op Dour Festival.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

20 + zestien =