Duitsland vs. Italië

De tweede halve finale wordt gespeeld tussen twee landen die zoveel gemeen hebben en zo verschillend zijn: Duitsland tegen Italië. In de muzikale ring werpen we twee bandjes die enkele cliché’s over hun respectievelijke thuislanden bevestigen maar er tegelijkertijd bovenuit durven stijgen.

Dÿse is zo bedoeld absurd en tegelijkertijd zo strak geregeld dat het bijna ongemakkelijk wordt desondanks componeren deze Duitsers met enkel drums en basgitaar best een beklijvend stukje muziek. Fleshgod Apocalypse is de overtreffende trap van Italiaanse dramatiek: barokke arrangementen ingebed in een betonnen fundament van brute death metal, je moet er maar opkomen.

Kijk naar een live-versie van Dÿse’s trick en krab eens achter je oor:
Zit je goed, de buren, de kat en de kinderen zijn buiten gehoorbereik? Oké dan, hier is “The Violation” uit Fleshgod Apocalyps’ recentste album Agony, van vorig jaar.
Wie zal het halen de über-methodische Duitsers of de dramatische Italianen?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

zestien − 10 =