Concerttips juni

Elke maand selecteert Goddeau een handvol concerten die u niet mag missen. We schotelen u niet andermaal de geijkte namen voor, maar gaan op zoek naar talent zodat u binnen een paar jaar kan zeggen: “Ik was er er toen al bij”. Goddeau: uw gids voor al wat nog niet hot, maar wel al serieus aan het opwarmen is.

Circle – 6 juni – Trix, Antwerpen

Onder leiding van de eccentrieke zanger Mikka Rattö en de visionaire bassist Jussi Lehtisalo overstelpt Circle al ruim twee decennia de wereld met zijn zelfverklaarde”New Wave Of Finnish Heavy Metal. Verwacht je aan een dadaïstische show vol metal, punk, kraut en krankzinnigheid. Met 33 full lengths op hun conto weet je trouwens nooit van te voren wat voor set je krijgt van hen.

http://www.circlefinland.com/

OFF! – 7 juni – Area 51 Skatepark, Eindhoven

Hardcore kids aller landen, verzamelt u. Want de nu al legendarische supergroep met hardcore punkveteranen van Black Flag, Circle Jerks en Redd Kross deelt het podium met Trash Talk, de hipste hardcoreband van het moment. Opwarmen met hun explosieve debuutplaat is aangeraden, want het dak gaat er gegarandeerd af!

http://www.offofficial.com/

Slim Cessna’s Auto Club – 8 juni – JOC Wijland, Puurs

Hoe Slim Cessna’s Auto Club er al twee decennia in slaagt om onder de radar te blijven is een van de mysteries van deze tijd. Anderzijds zorgt het er gelukkig voor dat je deze band te zien krijgt in ideale omstandigheden: in de kleine, zweterige clubs, waar hun uit de hand gelopen eucharistievieringen het beste uit gothic country, punk en onversneden waanzin verenigen. Een van de sterkste livebands van het moment, niet te missen.

http://slimcessnasautoclub.com/

King Ayisoba – 9 juni – Les Ateliers Claus, Brussel

U houdt van bloedhete tropenblues, traditionele gezangen en bijpassende beats? King Ayisoba tilt de blues naar de 21ste eeuw dankzij zijn beeldrijke teksten, scherpe stem en tweesnarig tokkelinstrument. Zijn song”I Want to see you my Father” is ondertussen een hit in thuisland Ghana en het zal niet lang duren voor het catchy nummer ook deze contreien verovert.
http://www.myspace.com/kingayisoba

Harvey Milk – 9 juni – DOK, Gent

De cult sludgeband Harvey Milk komt terug naar België! Sinds hun vorige doortocht in 2008 brachten ze nieuw materiaal uit -ze bestaan inmiddels al 20 jaar- waarbij ze de basisformule ‘zwaar, traag maar vooral: luid ‘ hoog in het vaandel zijn blijven dragen.Creston Spiers en co hebben een voorliefde voor mathematische noise rock met zware, trage riffs. Een van de meest eigenzinnige en heavy bands die je vindt op het raakvlak tussen lompe indie, daverende metal en weerbarstig experiment. De hoekigheid en vreemde humor van The Melvins, de botte pk’s van een achttienwieler en vooral een sound en aanpak die tot de meest originele van de voorbije twintig jaar behoren. Hun recentste A Small Turn Of Human Kindness was onze favoriet van 2010. Het was meteen ook een van onze beste beslissingen. Uniek kabaal.

http://www.hydrahead.com/

Thou – 14 juni – Decadance, Gent

Wie sludge metal graag loodzwaar, tergend traag én melodieus heeft, stipt best donderdag 14 juni aan in zijn of haar agenda. Thou is een niet te missen band voor fans van Eyehategod en Crowbar. Het vijftal komt uit Louisiana, niet toevallig de bakermat van de slugde-scene, en heeft sinds zijn oprichting in 2005 met een indrukwekkende discografie naam gemaakt in de underground scene. U kan zich alvast voorbereiden met de albums Tyrant, Peasant en Summit.

http://roboticempire.bandcamp.com/album/thou-the-archer-the-owle/

Atomic Bitchwax & Fatso Jetson – 21 juni – Sojo, Leuven

Amerikaanse stoner rock van de bovenste plank met twee legendarische bands uit de 2 legendarische scenes waar het allemaal begon. Atomic Bitchwax komt uit New Jersey en Fatso Jetson uit de Californische woestijn. Atomic Bitchwax durft al eens op een lange instrumentale jam te vertrekken, denk maar aan laatste LP The Local Fuzz maar verliest nooit de groove uit het oog. Fatso Jetson vermengt zijn riffs met blues en soul en zal geen enkele moeite hebben om de Sojo te laten baden in Californische zonnewarmte.

http://www.theatomicbitchwax.com/
http://www.fatsojetson.com//

Mastodon & Amenra – 24 juni – Effenaar, Eindhoven

Ben je na 2 Werchter passages op vier weken tijd nog niet verzadigd door de complexe riffs van het viertal uit Atlanta of ben je van mening dat Mastodon beter tot zijn recht komt in een zaal? Spring dan op de laatste Graspop-dag even de grens over om ze in Eindhoven aan het werk te zien. Dikke vette extra troef voor deze avond is dat Amenra het publiek mag komen opwarmen.

http://www.mastodonrocks.com/

http://www.churchofra.com/

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

veertien + veertien =