Steppenwolf op Blues Peer

Persbericht: De laatste loodjes schijnen het zwaarst te wegen, al heeft Blues Peer daar niet meteen veel last van. Neem nu onze traditioneel Belgische vrijdagavond: grote beloftes The DeVilles zullen er zijn, de winnaar van de European Blues Challenge 2011 Howlin’ Bill ook (Rita Engedalen, de Noorse winnares van de editie 2012 was verhinderd) en niemand minder dan Helmut Lotti, man van vele muziekjes, die z’n beste bluesbeentje zal voorzetten, samen met oude krijger Roland (Van Campenhout) en begeleid door heren van stand als Steven De bruyn, Elko Blyweert en Pieter-Jan De Smet.

Zaterdag begroeten we Nick Lowe. Een uitermate getalenteerde singer-songwriter en bekend van z’n werk met o.a. Ry Cooder, Elvis Costello en Dave Edmunds en de wereldhit ‘Half a boy & half a man’ (in België slechts van de eerste plaats in de hitparade gehouden door Vader Abraham en De Smurfen, echt waar!). Lowe komt naar Peer met full band, inclusief de onvolprezen Geraint Watkins.

Voor zondag ontbraken nog twee namen: The North Mississippi All Stars en Hamilton Loomis. De broers Dickinson waren eerder al in Peer met John Hiatt, The Black Crowes en Ian Siegal en dit keer brengen ze Alvin Youngblood Hart mee. Hamilton Loomis komt zijn schitterende nieuwe dvd voorstellen en het zou ons niet verbazen dat hij dé sensatie van deze 28ste editie wordt.

We waren u ook nog de afsluiter voor zaterdag verschuldigd. Aangezien we vrijdag Lotti hebben, zondag B.B. King en maandag John Fogerty, moest het een Naam met een hele grote N worden. Die hebben we ook gevonden met… Steppenwolf! John Kay & Steppenwolf, zoals ze tegenwoordig heten, komen exclusief voor Peer de grote plas overgestoken. Weet dat Kay & Co nooit gestopt zijn met spelen en je in een handomdraai weer ‘Born to be wild’ zullen weten te krijgen. U voelt ons advies al aankomen: ‘get your motor running, head out on the highway’ die ongetwijfeld richting

Tot slot is de support act voor Fogerty de Jon Amor Blues Group (UK) geworden en voor vrijdag voegen we de The Bottle Comets nog toe aan de lijst.

 

Maandag 16 juli
Monday July 16th
JOHN FOGERTY
Jon Amor Blues Group
Zondag 15 juli
Sunday July 15th
B.B. King
El Fish*Ten Years After
North Mississippi All Stars*Hamilton Loomis
Lightnin’ Guy & The House Rockers*Philippe Menard
Zaterdag 14 juli
Saturday July 14th
John Kay & Steppenwolf
Kenny Wayne Shepherd*Nick Lowe
The Soul Rebels*Keb’Mo’ Band
John Mooney*24 Pesos

Vrijdag 13 juli
Friday July 13th

Helmut Lotti & Roland’s Super Allstar Enlightening Music Machine
Howlin’ Bill*The DeVilles*The Bottle

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

vijf + twintig =