Morrissey headliner op Les Ardentes

Het festival Les Ardentes dat dit jaar voor de zevende keer plaatsvindt in Parc Astrid in Luik en inmiddels tot een vaste waarde behoort in het Belgische festivallandschap heeft ondertussen al enkele kleppers vrijgegeven. Laatste wapenfeit vanmorgen (en bevestiging van de geruchten): Morrissey. Met zijn enige Belgisch/Nederlandse show van dit jaar staat de voorman van The Smiths donderdag 5 juli op het podium.

Maar niet alleen Morrissey zakt af naar Luik, ook de rest van de donderdag heeft enkele hoogvliegers op de affiche, zo komt Patti Smith, White Lies, The Ting Tings, Warpaint en onder andere School is Cool voorbij. De vrijdag is dan weer voorbehouden aan o.a. oudgediende Erol Alkan, Marilyn Manson, Mike Skinner (DJ-set), The Hickey Underworld, The Magician en Theophilus London.

Het weekend van 7 en 8 juli start zaterdag met 50 Cent, Brigitte, Mr. Oizo, Pony Pony Run Run en freestyle muzikant Dub FX samen met partner Flower Fairy & CAde. De laatste dag is het dan tijd voor Rodrigo Y Gabriela & C.U.B.A., Rufus Wainwright, Yeasayer, Sharon Van Etten en The Bony King Of Nowhere bijgestaan door vrienden.

Les Ardentes is van 5 tot en met 8 juli in Luik. Tickets kunnen zowel online via de website als via de gebruikelijke voorverkoopadressen besteld worden en zijn tot 30 april tegen speciale promotietarieven te krijgen: €95 voor een combiticket (inclusief camping) en 45 euro voor een dagticket. Benieuwd trouwens of de Route des Saveurs donderdag vegetarisch getint is.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

2 × 4 =