Herbeleef Nirvana nog eens live

Vorige maand werd ter ere van de 20ste verjaardag van Nirvana Nevermind nog opnieuw uitgebracht en kregen we een opgefriste versie van 1991: The Year Punk Broke, een documentaire over Sonic Youth op tour met Nirvana. Om die Nirvana revival voor u als het ware compleet te maken, wordt nu een eerder onuitgebrachte live set de wereld in gestuurd.

Eén van de mooie dingen uit het digitale tijdperk, is dat je door het vele bootleggen opnieuw en opnieuw facetten kan ontdekken van bands die al lang dood en begraven zijn. Bij Nirvana is dat niet anders. Duane Bruce, een radiomaker uit Boston, nam op 18 april 1990 in de Man Ray club te Cambridge, Massachusetts een live set op van de band. Volgens Carly Carioli, editor bij Phoenix, waren er slechts 60 à 75 mensen in het publiek.

Het grootste deel van de set bevat tracks van hun debuutalbum, Bleach, maar we horen er ook twee van het toekomstige Nevermind, namelijk “Breed” en “In Bloom”. Van het compilatie-album Incesticide horen we “Dive”, “Stain”, “Been a Son” en “Molly’s Lips”.

Hieronder kan u de set beluisteren. Let wel, Nirvana –en Foo Fighterlegende Dave Grohl werd pas in 1990 aan de band voorgesteld en hoort u hier dus niet op de potten slaan. Als we goed kunnen tellen, moet dit één van de laatste optredens van ex-drummer Chad Channing geweest zijn. Enjoy.

01 Live Set by Duane Bruce

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

3 × 4 =