Concerttips november

Elke maand selecteert Goddeau een handvol concerten die u niet mag missen. We schotelen u niet andermaal de geijkte namen voor, maar gaan op zoek naar nieuw talent zodat u binnen een paar jaar kan zeggen: “Ik was er er toen al bij”. Goddeau: uw gids voor al wat nog niet hot, maar wel al serieus aan het opwarmen is.

Wolves In The Throne Room – 1 november – Magasin 4, Brussel

Tijdens hun uiterst intense concerten vuren ze non-stop kille riffs, blastbeats en ijselijke schreeuwen af en brengen ze naast kaarsen ook een takkenbundel en wierrook mee: de drie heren van Wolves In The Throne Room zijn hippies die oude Noorse black metal vermengen met atmosferische elementen. Celestial Lineage is hun allerlaatste plaat, dus het is misschien de allerlaatste kans om het duistere gezelschap aan het werk te zien. U moest al vertrokken zijn!

http://www.wittr.com/

Mike Watt & The Missingmen – 1 november – Trix, Antwerpen

Bassist Watt bracht dit jaar z’n vierde soloplaat in zestien jaar uit. Het werd een eerbetoon aan wijlen D. Boon van The Minutemen, vormgegeven door punkfunkminiaturen waar die band een patent op had. Het was meteen het mooiste weerzien van dit voorjaar. Watt brengt het album nu integraal met z’n beste powertrio sinds de jaren tachtig. ‘s Mans livereputatie kennende gaat het er stuiven.

http://hootpage.com/

Bill Wells & Aidan Moffat – 2 november – Botanique, Brussel

Wells & Moffat – je verwacht beursspeculanten, niet? – zorgden dit jaar voor de ultieme soundtrack bij een druilerige docu over het leven van de sanseveria. Gortdroog, goudeerlijk en door-en-door Schots. Everything’s Getting Older werd een slecht ruikende, maar onmisbare compagnon. Benieuwd of dat live ook al zo’n mentale opdoffer gaat zijn.

www.aidanmoffat.co.uk

Veronica Falls – 4 november – Charlatan, Gent

Ze zijn al een tijdje een hype en komen, nu hun titelloos debuut in de winkel ligt, bewijzen wat ze op een podium waard zijn: Veronica Falls, het uitermate charmant Brits gezelschap. Hoewel de plaat net een klein beetje onder de verwachtingen blijft, is Veronica Falls een van de beloftejonge bands die we deze maand niet willen missen. Meer dan terecht te zien in de Big Next-concertserie!

www.myspace.com/veronicafallshard

Samuel Blaser Quartet – 4, 5 + 6 november – De Singer, Rijkevorsel (4) / Hnita Club, Heist-op-den-Berg (5+6)

De Zwitser Blaser is een van de grootste talenten op de trombone, wat op het recent verschenen Boundless bewezen werd met een prachtige suite die elegantie koppelt aan intelligentie en avontuurlijkheid. Ook live wordt hij ondersteund door Marc Ducret (gitaar), Bänz Oester (bas) en de nogal geweldige Gerald Cleaver (drums). De concerten in de Hnita worden opgenomen voor een cd, dus uw aanwezigheid en enthousiasme zullen niet voor niks zijn.

http://www.samuelblaser.com/

Fountains Of Wayne – 7 november – Botanique, Brussel

Goed, hun laatst echt goeie plaat dateert van 2003 (Wij kunnen “Stacy’s Mom” nog altijd op aanvraag achterstevoren fluiten), maar het is al zolang geleden dat Fountains Of Wayne nog eens in ons land hebben gespeeld, dat we ons vlakaf afvragen of dat ooit wel al gebeurd is. In elk geval: als de heren Collingwood en Schlesinger zo goed willen zijn om enkel het beste van hun vijf platen te spelen, dan wordt dit een meekweelfeest waar ze bij het Vlaams Nationaal Zangfeest enkel van kunnen dromen. En dat zelfs zonder vendelzwaaiers. Hoera!

www.fountainsofwayne.com

Follow The Sound Festival – 10-12 november – De Singel, Antwerpen

De driedaagse staat dit jaar in het teken van de legendarische Sun Ra. Verwacht opnieuw een combinatie van experiment en prikkeling met improvisatie. Veel improvisatie. Dat de organisatie de vinger aan de pols houdt wordt bewezen met concerten van o.m. The Thing, het Craig Taborn Trio & Lotte Anker, Ken Vandermark’s Made To Break, Belgische kleppers en enkele gelegenheidsbands met en rond knallers uit de internationale improvisatie.

http://www.followthesound.be/

Shining – 11 + 14 november – STUK, Leuven / De Kreun, Kortrijk

Waanzin voor gevorderden. Blackjazz was een van de meest uitzinnige platen van 2010, eentje die de psychopatenagressie van mathmetal koppelde aan de complexiteit van progrock, de dreiging van industrial en het getoeter van noisejazz. Naast materiaal van dat album zullen ook nieuwe songs uitgetest worden. Beschermende kledij, werfhelm en oordoppen zijn geen overbodige luxe.

http://www.shining.no/v2/

Toxic Holocaust – 27 november – Muziekodroom, Hasselt

Tot vorig jaar leefde Toxic Holocaust nog in de schaduw van hippe retro-thrashacts als Municipal Waste, Evile en Gama Bomb, maar sinds Conjure And Command is de band van riffmeister Joel Grind aan een welverdiende opmars in de underground metalscene bezig. In november komt het trio samen met de hipsters van Kvelertak zijn gevierde album voorstellen. Leg alvast uw Reeboks, skinny jeans en patchvest klaar. Thrash up your ass!

http://toxicholocaust.bandcamp.com/

Colin Stetson – 28 november – AB Club, Brussel

Misschien wel onze #1 kandidaat voor Man v/h Jaar. Maakte met New History Warfare, Vol. 2 een instant classic die de mogelijkheden voor een solo performance meteen serieus bijstelde. De optelsom van ‘één man’ + ‘één instrument’ + ‘geen overdubs’ leverde zelden of nooit zo’n verbluffende resultaten op. Stond pas nog met Bon Iver in de grote zaal, maar doet het nu solo in de Club. Niet te missen.

http://colinstetson.com/

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

8 + 4 =