Damon Albarn verzamelt nieuwe supergroep om zich heen

{image}Blur frontman Albarn heeft alweer een supergroep klaar. Rocketjuice And The Moon heet het nieuwe project en Tony Allen en Flea zijn de nieuwe maatjes.

Dat Damon Albarn zich nooit verveelt hoeven we hier niet meer uit te gaan leggen. In de laatste twee jaar alleen al was de man bezig met een opera, een reünie, produceerde hij links en rechts wat (lees: Lana Del Rey, Morning Parade, etc.), deed een samenwerking met Congolese muzikanten Kinshasa One Two voor Oxfam en last but not least had natuurlijk ook nog zijn daytime job bij dat andere superproject Gorillaz.

Maar aangezien Murdoc en co. even op non-actief staan heeft meneer tijd vrij. En wat doet een rockster op redelijke leeftijd dan, juist ja, een nieuw project opstarten. Met oud-collega’s dat wel, want Tony Allen speelt mee in onder meer The Good, The Bad and The Queen en Flea zat al eens eerder in een supergroep (Atoms For Peace) met Albarn.

Voor wie zich ook wel eens afvraagt hoe Damon Albarn iedere keer weer een naam verzint voor een project heeft de man in de Irish Times uit de doeken gedaan dat het deze keer degene die het artwork voor het titelloze album gedaan heeft in Lagos is geweest die de bandnaam verzonnen heeft. “Hij noemde de hoes Rocketjuice And The Moon en eigenlijk was het daarmee beklonken, die naam had het en iedere keer weer een nieuwe originele naam bedenken is ook nog niet zo makkelijk,” zo gaf Albarn toe.

De band zal morgen zijn vuurdoop ondergaan als ze optreden tijdens het Honest Jon’s Chop Up! Event in Londen maar wanneer ze daarna weer samen op een podium staan is nog niet bekend, aangezien Flea voorlopig nog op wereldtournee met de Red Hot Chili Peppers is. Het album is voor komend jaar voorzien.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

twee × 3 =