Licht in het begin van 2012 met Fanfarlo

Weinig sprake meer van het doordrukje van Arcade Fire, zoals Fanfarlo’s debuut Reservoir door het overgrote deel van het muziekjournaille werd gezien, op tweede langspeler Rooms Filled With Light. Het album dat 27 februari uitkomt bevat meer elektrische dan akoestische instrumenten, en maakt komaf met het meer traditionele liedje, zo staat te lezen op muziekblog Consequence of Sound.

Het moet gezegd single “Deconstruction”, de voorloper op het album klinkt alvast anders dan hun vorige werk, en wat betreft b-zijde “Reconstruction”, kunnen we al helemaal niet wachten. Want een nummer dat door de band aangekondigd wordt als: “a 15-minute meditation on a pop song and what would happen if it just continued straight into a black hole, got torn into pieces and its component parts all re-emerged in a strange corner of the universe, some reconfigured into a bizarre new constellation and some completely transformed into a different beast altogether and then dipped in ink”, dat moet niet minder dan spectaculair zijn, toch?

Werd bij Reservoir voor het artwork nog gebruikt gemaakt van Jonsi’s zus Lilja, deze keer werd samengewerkt met kunstenares Allison Diaz, die vooral gekend is voor haar collages. Opgenomen werd er in Noord Wales en als producer werd Ben Allen (Animal Collective / Deerhunter) ingeschakeld. De tracklisting is nog niet bekend gemaakt al staat er behalve “Desconstruction” en “Reconstruction” in ieder geval ook het in september op ons losgelaten “Replicate”op. Hier kunt u alvast een oordeel vellen over de eerste twee nummers die de nieuwe richting van Fanfarlo inleiden.

Rooms Filled With Light ligt 27 februari in de nog weinig overgebleven platenzaken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

18 − 1 =