Een week lang nieuw werk van Ólafur Arnalds, part 2

Aanstaande maandag begint Ólafur Arnalds aan een nieuw project: Living Rooms Songs. Zeven dagen lang zal hij iedere dag een nieuw nummer schrijven dat meteen opgenomen wordt in zijn appartement en te bekijken is via een videostream. Een voortzetting van zijn Found Songs uit 2008, als het ware.

“Ik ben Ólafur Arnalds en ik doe Woody Woodpecker na.” Of nee toch niet, de videoboodschap die de IJslander opnam om zijn nieuwe project uit te leggen heeft een beetje weg van dit item uit Wordt Vervolgd. De inwoner van Reykjavik deed een soortgelijk project al eerder in 2008 maar gaat nu een stapje verder door de nummers ook meteen te streamen vanuit zijn appartement. De downloads zijn volledig gratis, al vraagt Arnalds wel een tegenprestatie. Of U zoveel mogelijk het werk wil delen via de sociale media.

Het album dat uit deze Living Rooms Songs zal ontstaan zal eind dit jaar (lees: kerstavond) ook nog als fysieke release uitkomen op cd, DVD en vinyl. Maandagmiddag om 12 uur precies kunt U op livingroomsongs.olafurarnalds.com terecht om het eerste nummer te beluisteren/bekijken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

3 × een =