Noodweer Pukkelpop erkend als ramp

De storm die op 18 augustus over de weide van Pukkelpop raasde, is erkend als ramp. Niet dat iemand daar nog aan twijfelde, maar de organisatie van Pukkelpop laat weten tevreden te zijn dat er nu ook een officiële erkenning is.

Concreet betekent de erkenning dat iedereen die materiële of lichamelijke schade heeft geleden, zich nu kan beroepen op een tegemoetkoming van het Rampenfonds. De tickets vallen echter niet onder materiële schade; de Pukkelpoppers zelf zullen dus niet in aanmerking komen voor compensatie.

Ook de organisatie van Pukkelpop kan zelf geen beroep doen op het Rampenfonds. Toch zijn ze erg tevreden, want dit maakt een tegemoetkoming mogelijk voor de landbouwers en leveranciers die op het terrein schade hebben opgelopen. Wat betreft een eventuele volgende editie van Pukkelpop en een tegemoetkoming naar de festivalgangers toe, wacht de organisatie nog op uitspraken van enerzijds het Parket inzake strafrechtelijke aansprakelijkheid en anderzijds van de verzekering inzake burgerlijke aansprakelijkheid. Pukkelpop hoopt een officiële uitspraak te kunnen doen tegen ten laatste 15 november. Goddeau houdt u alvast op de hoogte.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

5 × 3 =