Bloc Party met of zonder Kele?

Verwarring troef vandaag: is Kele Okereke nu uit Bloc Party gezet of niet? Geruchten dat de rest van de groep zonder hem repeteert, en audities voor een nieuwe zanger plant doen de ronde. In het kamp van de groep wordt echter sussend gereageerd: “Bloc Party is still Bloc Party”.

Het hele verhaal begint nogal pijnlijk met een Okereke die een restaurant uitstapt, en in een voorbijganger Bloc Partygitarist Russell Lissack herkent, die hem volstrekt negeert. “Ik ben hem de hoek om gevolgd, en daar stonden de andere twee (drummer Matt Tong en bassist Gordon Moakes, mvs) voor een soort repetitieruimte die ze binnengingen. Ik kan maar hopen dat ik niet ontslagen ben. Ik weet niet wat er aan de hand is, we hebben elkaar al lang niet meer gesproken, en ik ben eigenlijk bang om hen om uitleg te vragen”, liet de frontman optekenen in NME.

Dat was ondertussen weken geleden, en het ziet er naar uit dat er toch zoiets aan de hand is. In hetzelfde tijdschrift liet Lissack immers weten dat aangezien Kele blijkbaar nog wat langer met zijn solowerk in de weer blijft, ze waarschijnlijk inderdaad op zoek gaan naar een andere zanger. “Wij drie willen muziek maken. We dachten aan iets instrumentaals, maar net zo goed kan het zo uitdraaien dat we een nieuwe zanger zoeken, zodat we iets kunnen uitbrengen en optredens kunnen versieren”, zegt hij.

De gebleste gitarist voegt er nog aan toe dat er van ruzie geen sprake is, maar dat lijkt onwaarschijnlijk gezien de reactie van Okereke. “Nogal nieuwsgierig hoe zo’n Bloc Partyauditie er aan toe zou gaan, eigenlijk”, schreef die cynisch op zijn blog. “Zou ik geen jurylid mogen zijn, op zijn Tyra Banks’?” Vandaag kwam op de site van Bloc Party de cryptische boodschap “Bloc Party is still Bloc Party”. De vraag is nu wat dat betekent: “ook zonder Kele verandert Bloc Party niet”? Wordt, ongetwijfeld, vervolgd.

En omdat een filmpje nooit mis is, de nieuwste single van Kele. Zijn nieuwste EP The Hunter verschijnt op 7 november op Wichita.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

achttien − 7 =