Steunfonds Slachtoffers Pukkelpopstorm

Het is ondertussen al meer dan een maand geleden, maar donderdag 18 augustus staat nog vers in ons geheugen, alsof het gisteren was. Pukkelpopvader Chokri Mahassine en zijn medewerkers richtten het Steunfonds Slachtoffers Pukkelpopstorm op, om op die manier het leed van de slachtoffers enigszins te verzachten. Steunen kan op het rekeningnummer “001-6666666-29”.

Niemand kon vermoeden wat de festivalgangers in Kiewit op 18 augustus te wachten stond. Na de allesverwoestende storm bleek de balans pijnlijk zwaar: 5 mensen lieten het leven en tientallen muziekliefhebbers raakten zwaargewond.

De organisatie van Pukkelpop leeft enorm mee met de slachtoffers en hun nabestaanden. Daarom werd het Steunfonds Slachtoffers Pukkelpopstorm in het leven geroepen, om tenminste het financiële leed van de betrokkenen toch te verzachten. Mensen, bedrijven en instellingen die de slachtoffers een hart onder de riem wensen te steken, kunnen hun giften kwijt bij het steunfonds. Zodat de meestal jonge betrokkenen de draad weer kunnen oppikken.

Onmiddellijk na de ramp kon de gehele muziekwereld een hartverwarmende solidariteit waarnemen; overal waar men kon, werd bijgesprongen om te helpen, slachtoffers te redden en gestrande festivalgangers een bed te schenken. Chokri en de beheerders van het Steunfonds, Stijn Meuris, Greet Claeys en Marjan Reynders hopen dat dit initiatief een zo breed mogelijk publiek bereikt en laten weten dat elke kleine, persoonlijke gift enorm op prijs gesteld wordt. Ook de andere vormen van steun zijn meer dan welkom; denk maar aan het doneren van advertentieruimte voor het Steunfonds, het verspreiden van het rekeningnummer via Facebook, Twitter, Myspace… “We danken u alvast om bovenstaande voorstellen in overweging te nemen en zo samen met ons aan een toekomst te werken voor de stormslachtoffers”, aldus de Pukkelpoporganisatie.

Giften kunnen gestort worden ten aanzien van het Steunfonds Slachtoffers Pukkelpopstorm op het rekeningnummer 001-6666666-29.

Reageren op dit nieuwsbericht? Dat kan op ons forum.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

zeventien − twee =