Placebo brengt DVD “We Come In Pieces” uit

Wie Once More With Feeling nog in huis heeft liggen weet dat de release van een nieuwe dvd van Placebo iets is om naar uit te kijken. Zeven jaar hebben Placebo-fans moeten wachten, maar het moment is eindelijk aangebroken. Op 31 oktober ligt We Come In Pieces in de rekken, het gedocumenteerde “Battle For Brixton”, een concert dat gefilmd werd in de Londen Brixton Academy in september 2010.

Er gebeurde veel tussen Meds (2006) en Battle For The Sun (2009). Drie jaar zaten fans nagelbijtend te wachten of er uberhaupt nog een album zou komen. De hoop op een nieuw werk van Placebo begon langzaam te verdwijnen met elke verandering in de levens van de mannen. Het vaderschap van Brian Molko (die het niet droger wist aan te kondigen dan met de gevleugelde woorden “Yes, I have procreated.”), zijn breuk met fotografe Helena Berg, en het plotse vertrek van drummer Steve Hewitt, die volgens hem “niet meer op dezelfde golflengte zat” als frontman Brian Molko en bassist Stefan Olsdal.

Toen in 2008 de Amerikaan Steve Forrest op het toneel verscheen en Molko bevestigde dat Placebo een nieuwe drummer had gevonden, konden de fans weer rustig ademhalen. Toen diezelfde maand werd aangekondigd dat er een nieuw album zat aan te komen, was het vol spanning afwachten. Het was een moeilijke taak voor Placebo om hun eigen succes te overtreffen. Na opmerkelijke samenwerkingen door de jaren heen (en dan hebben we het vooral over David Bowie in een vroeger stadium, maar ook over Kate Bush en VV van the Kills in de tijd van Meds) kwam Placebo nog maar eens aandraven met 13 geniale nummers.

“Nancy Boy is dead!” Dit is het statement dat een deel van de trouwe fanbase maakte na de release van Meds. De fans wezen met de vinger naar Molko, die al sinds de komst van het millenium probeerde zijn androgine, suïcidaal imago, dat hij zich in de jaren negentig eigen had gemaakt, van zich af te schudden. En het is duidelijk dat de Placebo van nu niet meer de Placebo van “Bruise Pristine” en “Pure Morning” is, maar is dat dan nodig? En wat staat ons te wachten na Battle For The Sun? Een terugkeer naar de rauwheid van “Days Before You Came”, “Come Home”, en “Black-Eyed”, of een herbeleving van de softe “Pierrot The Clown”, “Follow The Cops Back Home” of “Kings of Medicine”?

Op dat antwoord is het helaas nog wachten, maar in tussentijd zijn we nog even zoet met de We Come In Pieces. De docu komt uit op DVD en Blu-ray en is verkrijgbaar in 2 versies: de standaard versie, waarop je het hele concert “Battle For Brixton” kan volgen, en een deluxe-versie, die buiten de disc met het optreden ook een disc bevat met “Coming Up For Air”, een documentaire waarin de band achter de schermen van hun Battle For The Sun-toer wordt gevolgd. Op de tweede disc staat ook een kortfilm “Trigger Happy Hands.”

Reageren op dit nieuwsbericht? Dat kan op ons forum

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

3 × vijf =