Dez Mona brengt voorstelling en album ‘Saga’

Dez Mona werkt aan een nieuw album en een nieuwe voorstelling. Sága, de show, gaat op 8 september in première op Flagey in Brussel, en op 21 september is de voorstelling nog eens te zien in de Singel in Antwerpen. De release van Sága, het album, staat gepland voor 26 september. Het wordt een theatraal spektakel van barokinstrumentals en poëzie. Samen met Baroque Orchestration X (BOX), onder leiding van Pieter Theuns, wil Dez Mona haar muzikale wereld uitbreiden.

“Het klinkt een beetje als Antony & The Johnsons die een cover maken van een Tom Waits nummer,” schreef een recensent eens over Dez Mona. De band wordt ook geregeld vergeleken met Nina Simone. Een verklaring hiervoor hoeven we niet ver te gaan zoeken: Dez Mona covert geregeld een nummer van Simone. Maar in het Sága-repertoire geen cover te bespeuren. Zanger Gregory Frateur en contrabassist Nicolas Rombouts schrijven niet alleen zelf een hele set intense ballades met een dramatische verhaallijn, maar krijgen ook hulp van buitenaf. Onder andere Tijs Delbeke, de muzikale duizendpoot die ook al bij dEUS speelde, leverde een belangrijke bijdrage aan het project.

Sinds het eerste optreden van Frateur en Rombouts tijdens Recyclart in 2003, heeft de band al drie albums gemaakt. Nog voor Pursued Sinners (2005), Moments of Dejection or Despondency (2007) en Hilfe Kommt (2009) was Dez Mona de eerste band die in de AB in Brussel optrad zonder een album te hebben uitgebracht. Ze speelden toen in het voorprogramma van Zita Swoon en Mauro. Ze zetten zichzelf niet alleen op de kaart door hun feilloze optredens, maar ook door het grote stembereik van Frateur.

De voorbereiding van de voorstelling en de opnames van de plaat gingen door in de repetitiestudio van De Singel in Antwerpen. De opnames werden gedaan in de ICP studio’s in Brussel. Op de Saga Blog kan je alles zelf volgen en daar geraak je via www.dezmona.com.

Reageren op dit nieuwsbericht? Dat kan op ons forum

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

twee × 2 =