Peter Gabriel vindt zichzelf opnieuw uit

Peter Gabriel reinvented. Dat is hoe New Blood, het nieuwe album van de Britse rocker, in drie woorden kan omschreven worden. De opvolger van Scratch My Back is een verzameling van orkestrale versies van verschillende songs uit Gabriel’s carrière. De eer gaat dus niet alleen naar Gabriel, maar ook naar het 46-koppig orkest, geleid door wereldberoemd dirigent Ben Foster. Hij is verantwoordelijk voor de muziek van onder andere Dr. Who, Death at a Funeral en The Hitchhiker’s Guide to Galaxy.

Het idee voor de nieuwe plaat kwam er toen Gabriel zijn eigen songs herwerkte voor de tweede helft van de New Blood tour. Hij wou er een nieuwe dimensie aan toevoegen en afstappen van de traditionele rockinstrumenten. Maar volledig nieuw is het concept niet. New Blood leek een logische opvolger van Scratch My Back, het album waarvoor hij vorig jaar al nummers van andere artiesten herwerkte.

Het optreden in de Hammersmith Appollo in Londen op 23 maart was er een uit de duizend. Niet alleen was dit het startsein voor het concept achter de nieuwe plaat, maar het optreden werd opgenomen en zal uitgebracht worden door Eagle Rock Entertainment als “New Blood – Live in London”. De film zal niet enkel op traditionele DVD en Blu-ray beschikbaar zijn, maar er zal ook een 3D-versie in de rekken liggen.

De release van New Blood werd aangekondigd door Gabriel zelf en werd voorafgegaan door een release van de nieuwe orkestrale versie van het nummer “Washing of the Water”, en een cover van “The Book of Love”, van The Magnetic Fields. De plaat is vanaf 10 oktober verkrijgbaar als een standaard CD en als digitale download. Er komt ook een speciale dubbeleditie, die zowel de standaard CD bevat als een aparte CD met instrumentale versies en een bonus track. Vanaf 7 november is er ook een vinyleditie beschikbaar. Hierbij zit een bonus 7″, met daarop “A Quiet Moment”(5 minuten ambient sounds opgenomen door Dickie Chappell) en “Solsbury Hill”.

Peter Gabriel kende voor het eerst internationaal succes als medeoprichter van de band Genesis. Sinds zijn vertrek bij de legendarische Britse groep, nam hij al 7 studioalbums op en schreef hij de soundtracks voor Birdy, Rabbit Proof Fence en The Last Temptation of Christ. Hij won niet alleen Grammy Awards als muzikant, maar ook als persoon viel hij al in de prijzen. Hij is medeoprichter van mensenrechtenorganisatie Witness.org en in 2007 richtte hij samen met Sir Richard Branson Elders.org op. In 2006 werd hij door de Nobelprijslaureaten uitgeroepen tot Man of Peace.

Reageren op dit nieuwsbericht? Dat kan op ons forum

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

13 + een =