Concerttips september

Elke maand selecteert Goddeau een handvol concerten die u niet mag missen. We schotelen u niet andermaal de geijkte namen voor, maar gaan op zoek naar nieuw talent zodat u binnen een paar jaar kan zeggen: “Ik was er er toen al bij”. Goddeau: uw gids voor al wat nog niet hot, maar wel al serieus aan het opwarmen is.

65DaysOfStatic – 11 september – Het Patronaat, Haarlem (NL)

We nemen u voor één keertje mee over de landsgrenzen, want enkel daar kunt u Silent Running, het nieuwste project van 65DaysOfStatic zien. Het Britse viertal zou het in 2011 rustig houden, maar besloot uiteindelijk de science fictionfilm Silent Running van een nieuwe soundtrack te voorzien. In Het Patronaat in Haarlem komen ze de prent live begeleiden. Een unieke gelegenheid om het materiaal te horen, want het zal pas later dit najaar op plaat verschijnen.

http://www.myspace.com/sixtyfivedaysofstatic

Diablo Blvd. – 25 september – Vooruit, Gent

Het nieuwe album blaast zo hard dat onze wangen ervan gingen flapperen en ook live kunnen Alex Agnew en de zijnen hun mannetje best staan, bewezen ze onder andere op een doorregende Graspopochtend waar de stoom van het podium dampte. Of het in een klein zaaltje als dat van de Vooruit nog beter wordt? Dat u die vraag zelfs nog durft te stellen.

http://www.diabloboulevard.com

Esmerine – 24 september – DOKarena (Democrazy), Gent

Stelde Godspeed You! Black Emperor nog enigszins teleur in februari door een show te geven zoals ze dat ook tien jaar geleden zouden gedaan hebben, dan kan dit Godspeed-zijproject misschien wel een show neerzetten die is meegegroeid met de tijd. Voor hun laatste (overigens uitstekende) plaat La Lechuza breidde dit oorspronkelijke duo uit tot een kwartet van twee percussionisten, cello en harp. Een bijzonder interessante instrumentencombinatie, hopelijk ook eenfascinerend optreden.

http://www.esmerine.com/

Shabazz Palaces – 28 september – AB Club, Brussel

Vergeet Tyler, The Creator. Dit collectie uit Seattle tekent met zijn debuut Black Up nu al voor de spannendste hiphopplaat van het jaar. Avant garde, jazz en hiphopbeats gaan de strijd aan met vreemde raps wat resulteert in de meest krachtige avant-hop sinds Cannibal Ox. Voor het eerst in ons land, niet te missen!

http://shabazzpalaces.com

Guillemots – 29 september – Botanique, Brussel

Helemaal te spreken waren we niet over dat nieuwe Walk The River, maar toch willen we u het optreden van Guillemots eind deze maand aanraden. Op zijn best blijft de band rond Fyfe Dangerfield immers één van de meest inventieve, veelzijdige en sympathiekste groepen die er momenteel in Groot-Brittannië rondwaren. En wie songs van het knappe Through The Windowpane en het aanstekelijke Red in zijn flightcase heeft steken, kan geen slechte setlist samenstellen, toch?
http://www.myspace.com/guillemotsmusic

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

2 × 5 =