Sigur Rós geeft teken van leven, maar het is nogal vaag. UPDATE :: ’t is een film event

Een titel — Inni — en een weinigzeggend filmpje. Dat is het nieuws dat we u vandaag kunnen melden over Sigur Rós. Is it a bird? Is it a plane? Een nieuw album of gewoon een liveplaat? Het gokken kan nu beginnen.

Het was stil geworden bij de IJslandse groep sinds de laatste tonen van het optreden in Vorst in de herfst van 2008. Net voor de groep helemaal Coldplayterritorium betrad — het was die avond kantjeboordje — werd een hiaat ingelast, waarin frontman Jonsi fluks het rockconcert opnieuw uitvond (en daarvoor eerst een flauwe soloplaat schreef). En toen was er niets meer; zeker geen Sigur Rós. Veel filmnieuws wel, zowat elk groepslid leek wel een film van een soundtrack te hebben voorzien, of dat te zullen doen, maar collectief leek het alsof er geen vinger werd uitgestoken.

Tot gisteren, toen er op de officiële site van de groep een mysterieus filmpje verscheen. Veel is het niet. Een paar minuten onvaste livebeelden, een drone die uitmondt in die typische Sigur Róspiano, de titel Inni en de vermelding dat u kunt intekenen op de nieuwsbrief voor meer Inni-nieuws. De rest mag u er zelf bijverzinnen.

Wordt het een liveplaat? Een DVD zelfs? Een nieuwe plaat lijkt ons onwaarschijnlijk, gezien de livebeelden, maar u denkt of hoopt er natuurlijk het uwe van. En we willen er maar op wijzen dat “Inní mér syngur vitleysingur” een song was op de laatste plaat. Een neerslag van de tour daarmee, ligt voor de hand met die titel. Denken we toch, want met die IJslanders (gekke jongens, mijnheer!) weet je natuurlijk nooit.

UPDATE: Vandaag, vrijdag, is bekend geraakt dat Inni een “suprise film event” is, dat in première zal gaan op Venice Days, een onderdeel van het filmfestival van Venetië. Ook de naam van de regisseur, Vincent Morrisset is bekendgemaakt. Jawel; dat is de man die ook al The National en Arcade Fire mocht volgen op hun tours. Wetende dat de Fransman gekend is voor zijn origineel, interactief werk, en de vermelding dat het om een event gaat, zou het wel eens iets boeienders kunnen zijn dan zomaar een concertfilm. Enfin, dat hopen wij toch.

Meer details worden ongetwijfeld binnenkort bekend, we houden u op de hoogte.

Die mysterieuze teaser:

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

4 × twee =