In het Warandepark blinkt de festivalzomer nog wat na

Helaas, de vakantie zit er weer bijna op en het festivalseizoen loopt bijgevolg ten einde. Langzamerhand trekt U uw werkkloffie weer aan en begint de dagelijkse commute -met bijbehorende ergernissen- weer richting de baas. Al lossen ze in Brussel die initiële werkwrevel al jaren op door het Warandepark eind augustus tussen de middag en ’s avonds open te gooien en het werkvolk te trakteren op nog wat fijne muziek voordat de dagen weer volledig binnen gesleten worden.

Overdag (vanaf 12 uur) is er het Boterhammen in het Park festival dat in het teken staat van Vlaamse en Nederlandse artiesten en dat dit jaar voor de 22e keer plaatsvindt, met deze keer optredens van Yevgueni, Berlaen, Axl Peleman, Eva De Roovere, Buurman, Eefje De Visser, Hannelore Bedert, Lucky Fonz III, Johan Verminnen en Hans Mortelmans. Terwijl Lennert Maes -U weet wel van Lenny & de Wespen- en Fleur Uw iedere dag tussen de optredens door vermaken.

‘s Avonds na zevenen is het in het Warandepark dan tijd voor Feeërieën. De muzikale fijnproevers & outdoor cocooners krijgen daar een muzikaal uitstapje buiten de landsgrenzen voorgeschoteld, zoals altijd begeleid door sfeervolle lampjes in de bomen. Dit jaar is het zelfs de meest internationale editie ooit met bands uit Scandinavië, Noord-Amerika, het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk. Al wordt ook ons eigen land niet vergeten met singer songwriter Sarah Ferri en Birds That Change Colour, de groep rondom Koen Kohlbacher.

Aanstaande maandag wordt er afgetrapt met het Noors filmische geluid van Deaf Center en het Finse Vladislav Delay Quartet. Een kwartet rondom Sasu Ripatti, die u wellicht kent van Luomo en het Moritz von Oswald Trio. De dag erna is het de beurt aan het Deense Murder en de Canadezen van Timber Timbre. Terwijl het de 24e een Belgisch/Britse aangelegenheid is met Birds That Change Colour, die openen voor de Britse Hannah Peel, de songstress die een paar weken geleden ook al in het land was als voorprogramma van John Cale in Leuven. Donderdag zal muzieketnoloog Brian Shimkovitz de avond openen door zijn Awesome Tapes From Africa op het publiek los te laten (check ook zijn fabuleuze blog eens). Gevolgd door optredens van Sarah Ferri en Imany. Afsluiter van de week is vrijdag het Blackest Ever Black label met uit eigen stal Raime, die vooraf gegaan worden door Demdike Stare en Psychologist.

Boterhammen in het Park en Feeërieën vindt van 22 tot en met 26 augustus plaats in het Warandepark in Brussel, is zoals altijd gratis en heeft voor het eerst ook overdag een fietsparking met zelfs een beloning voor eenieder die zijn vélo daar bewaakt achterlaat.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

zeventien − 2 =