The Shins in het nieuw, plaat in 2012

Stop de persen; er zit dan toch nog leven in The Shins! Vier jaar na Wincing The Night Away, geruchten over hoe frontman James Mercer de rest van de groep aan de deur had gezet, en zijn halfslachtige samenwerking met Dangermouse als Broken Bells, blijkt de groep toch opnieuw te bestaan. Met een nieuwe bezetting en een nieuw platenlabel.

Het heeft dus toch iets opgeleverd, die speeltijd met Dangermouse: een major-label deal met Columbia, onderdeel van Sony. Het is een teken dat James Mercer in de Verenigde Staten wel degelijk iets betekent. En dat mocht ook wel, want met The Shins heeft-ie al driemaal bewezen zijn gelijke niet te kennen wat betreft het bedenken van gouden melodieën.

Dat leek even vergeten op Broken Bells, maar nu is Mercer klaar om The Shins opnieuw tot leven te brengen. Met Modest Mousedrummer Joe Plummer, Yuuki Matthews van Crystal Skulls, en singersongwriters Richard Swift en Jessica Dobson, trekt hij komend najaar de Verenigde Staten door. Dat moet later resulteren in een nieuwe plaat die in 2012 zal uitkomen.

We houden u vanzelfsprekend op de hoogte van verdere ontwikkelingen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

3 × een =