Elbow komt met eigen brouwsel op de markt

Engels bier, tja wat moeten we ervan zeggen. Het is op zijn minst speciaal te noemen, zo zonder schuimkraag. Nog specialer wordt het nieuw soort ale dat Britse band Elbow binnenkort uitbrengt: Build A Rocket Boys!, genoemd naar hun laatste album.

Dat de heren van een alcoholische versnapering houden op zijn tijd is al lang geen geheim meer, maar als ze zich dan toch op de sterke drank gaan storten hadden wij aan een iets hoger alcoholpercentage gedacht.

Het (afwijkende) goudkleurig bittere ale bier (4%) dat gedoopt zal worden tijdens het jaarlijkse Food & Drink Festival in Manchester, komt er na talloze proeverijen van de bandleden en zal in de maanden september en oktober in verscheidene Britse pubs te bestellen zijn. Belgische studenten die dit jaar richting het Noordwesten van Groot Brittannië trekken om te studeren kunnen het gerstenat ook tegen komen tijdens de Freshers’ Week in het begin van het studiejaar. Ook zal er een gelimiteerde voorraad vaatjes (cask of thousands!) in Britse drankhandels te krijgen zijn.

Maar Guy, Craig, Pete, Richard en Mark als jullie het niet erg vinden storten wij ons voorlopig liever op andere bieren!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

13 − 10 =